Foto: LETA
Gaidāmajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Latvijas delegācijai formas tērpos par spēka zīmi un vienojošo Latvijas Olimpiskās komandas elementu ir izmantots ''pinums''. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis ar tērpiem ir apmierināts un cer, ka tie nesīs veiksmi mūsu sportistiem.

Pēc otrdien Rīgā notikušās svinīgās formu prezentācijas Vrubļevskis atzina, ka nekad nebūs tā, ka visi būs apmierināti, bet viņam ļoti patīk tērpu izskats un tas, ka sportisti un modeļi tos ļoti pozitīvi novērtēja.'' Ir jūtams, ka sportisti novērtē to, ka ir izmantoti jaunākie materiāli un jaunākās tehnoloģijas, sportisti tajos jūtas ērti un patīkami, tas ir pats galvenais. Apģērba komplekts vienam sportistam izmaksā 1700 eiro. Pirmo reizi mūsu tērpos ir bezšuvju tehnoloģijas , ir izmantoti elpojoši materiāli un veidotas līnijas, kas veidotas pīņu rakstā, kas nelaiž cauri ūdeni. Tērpos tika izmantotas Latvijai raksturīgās krāsas – balta, sarkana, un pelēka. Konkursā pieteicās vēl viena firma, bet tā nebija firma, kura pati visu ražo, bet tikai tirgo un apdrukā, viņi neatbilda tehniskajiem parametriem, līdz ar to ''4F'' palika kā uzvarētāji. ''4F'' visu ražo paši''.


LOK prezidents neslēpa, ka tērpu dizaina izstrādes laikā karstas diskusijas bijušas par valsts nosaukuma rakstību. "'Tika ļoti daudz diskutēts par to, vai mūsu valsts nosaukumu rakstīt latviski vai angliski. Beigās nolēmām, ka uz apģērba būs uzraksts "Latvija". Šī diskusija ir ilgusi vairāku gadu garumā, lai kādu nosaukumu mēs rakstītu, frančiem Latvija vienmēr būs ''Lettonie'', vāciešiem ''Lettland''. Nekad nevar uzrakstīt tā, kā visiem der, bet mēs gribam, lai mums patīk. Mēs taču braucot uz Franciju savu vārdu nepārtaisām franču transkripcijā, mēs rakstam un izrunājam savu vārdu tā, kā mums pasē ir rakstīts."

"Tāpēc izdiskutējot mēs nolēmām atgriezties atpakaļ pie uzraksta "Latvija", un, parunājot ar sportistiem, viņi piekrita. Mēs arī pasekojām līdzi, kā ir gājis basketbola komandai, kura vairākus čempionātus raksta tikai latviski un nav bijušas nekādas problēmas ar to, kā izrunā mūsu valsts nosaukumu," piebilda Vrubļevskis.

Runājot par to, ko sagaidīt no Latvijas sportistiem četrgades svarīgākajā notikumā, LOK prezidents nesteidzās ar prognozēm. "'Kā viņi startēs, tā viņiem veiksies! Gatavošanās šobrīd notiek pēc plāna, arī finansējums ir pietiekams, lai paši labākie sagatavotos apstākļos, kad nekā netrūkst. Pārējais ir atkarīgs tikai no viņiem pašiem. Tiem, kuri jau ir izpildījuši kvalifikāciju, ir visgrūtāk, jo viņiem jānotur sportiskā forma, lai savu labāko līmeni parādītu olimpiskajās spēlēs''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!