Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar Olimpiskajām sporta veidu federācijām sagatavojusi papildus priekšlikumus organizētu sporta aktivitāšu norisei individuālajām un komandu sporta nodarbībām, ievērojot nepieciešamos drošības pasākumus. Norādītie priekšlikumi otrdien, 28. aprīlī, ir nosūtīti Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), informē LOK.

Atbalstot IZM veikto darbu, sagatavojot lēmuma projektu par pakāpenisku, pārdomātu, drošu organizētu sporta treniņu atjaunošanu svaigā gaisā, konsultējoties ar Saeimas Sporta apakškomisijas vadītāju Sandi Riekstiņu un IZM Sporta departamenta direktoru Edgaru Severu, ir sagatavoti un apkopoti 17 Olimpisko sporta veidu federāciju papildus priekšlikumi, kas sistematizēti 13 ieteikuma grupās.

Priekšlikumi paredz treniņprocesa organizēšanu sporta veidos treniņu grupās – 3, 5, 10 vai 15 dalībnieki; individuālas nodarbības ar treneri; izsniegtā inventāra dezinfekciju; stingru distances ievērošanu – 2x2m, tieša savstarpēja kontakta izslēgšanu; koplietošanas telpu neizmantošanu u.c. priekšlikumi.

"Šobrīd sportistu ikdienas treniņu darbs praktiski ir apstājies. Konsultējoties ar sporta veidu federācijām un Izglītības un zinātnes ministriju, uzskatām, ka šobrīd nodarbības ārpus telpām, svaigā gaisā var tikt atjaunotas, ievērojot visus nepieciešamos veselības drošības pasākumus", atklāj LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. "Izpildot treniņu programmu, vienlaikus ir jādomā ne tikai par sportiskās meistarības pilnveidošanu, bet arī par sportistu, treneru un apkalpojošā personāla veselību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!