Foto: AFP/Scanpix
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata-velēšanu sesijas dalībnieku pulkā piektdien netika apstiprināta Latvijas Peldēšanas federācija (LPF), kas pēdējos mēnešos iejaukta iekšējā strīdā.

Iesākot LOK sesiju, organizācijas biedri apstiprināja dalībnieku skaitu. Sākotnēji bija apstiprināta 72 biedru dalība, bet pēc tam apstiprināja Latvijas Alpīnistu savienības dalību, jo bija veiktas izmaiņas Uzņēmuma reģistrā.

Lielāka diskusija bija par LPF dalību sesijā, jo uz to ieradušies abi strīdā iesaistītie – līdzšinējais LPF prezidents Kaspars Pone un Aivars Platonovs, kuru par LPF valdes priekšsēdētāju ievēlēja biedru ārkārtas kopsapulcē 16. septembrī. Tā kā UR vēl nav apstiprinājis izmaiņas LPF amatpersonu sarakstā, šobrīd ir juridiska neskaidrība par īsto federācijas vadību.

Kā norādīja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, LOK nav ne šķīrējtiesa, ne administratīvā tiesa, utt. Tāpat LOK saņēmusi Platonova parakstītu vēstuli, kurā LPF par pārstāvi LOK sesijā izvirza Platonovu, bet nav saņemts iesniegums par Pones virzīšanu, kurš gan pats ieradies uz LOK sesiju.

Pone savā uzrunā LOK biedriem uzsvēra, ka šobrīd UR nav veicis izmaiņas, jo ir strīds par 16. septembrī notikušās sapulces leģitimitāti. Tāpēc Pone uzskata, ka tieši viņš ir šobrīd vienīgais leģitīmais LPF pārstāvis. Savukārt Platonovs norādīja, ka UR atlicis LPF biedru sapulces lēmumu apstiprināšanu, nevis pašas sapulces leģitimitāti, kā to norādījis Pone.

Tā kā abu pušu strīds ievilcies, tad LOK prezidents aicināja nepielaist nevienu LPF pārstāvi LOK sesijai. Ar balsu vairākumu šis priekšlikums tika apstiprināts.

Vēlāk LOK biedri par 74. dalībnieku sesijā apstiprināja Latvijas Kērlinga asociāciju, kuras pārstāvis ieradās ar nokavēšanos. Līdz ar to LOK sesijā piedalās un balsošanā drīkstēs piedalīties 74 biedri.

LOK sesijā piektdien notiek prezidenta un citu amatu vēlēšanas. Uz LOK prezidenta amatu izvirzīti divi kandidāti - līdzšinējais prezidents Vrubļevskis un bijušais slēpotājs, kādreizējais olimpietis Roberts Raimo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!