Sekmīgi noslēdzies konkursa "Par ekipējuma piegādi Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) vajadzībām" pirmais posms, ziņo LOK.

Par sporta ekipējuma piegādi "Tokija 2020" komandām saņemti trīs pretendentu pieteikumi, cenu robežās no 168 782,70 EUR līdz 196 118 EUR (bez PVN), no kompānijām "JAKO AG", "OTCF S.A." un sabiedrība ar ierobežotu atbildību "SPORTLAND".

Iepirkums paredz iegādāties 190 sporta tērpu komplektus olimpiskās un paralimpiskās komandas vajadzībām. Katrs komplekts sastāvēs no 32 apģērbu un aksesuāru vienībām.

Iepirkuma procedūru uzrauga neatkarīga auditorkompānija – zvērinātu advokātu birojs "PricewaterhouseCoopers Legal". Pirmajā piedāvājumu izvērtēšanas posmā norisināsies pieteikumu atbilstības un kvalifikācijas pārbaude, savukārt otrajā posmā notiks piedāvājumu izvērtēšana saskaņā ar iepirkuma konkursa kritērijiem. Paredzams, ka iepirkuma komisija savu darbu noslēgs šā gada oktobrī.

"Sadarbībā ar Latvijas Paralimpisko komiteju, pirmo reizi tiks nodrošināts vienots olimpisko un paralimpisko komandu dalībnieku vizuālais tēls", uzsver LOK prezidents Žoržs Tikmers. "Olimpiskās un paralimpiskās spēles ir pasaules vērienīgākās sporta sacensības, kurās reprezentē valsti un tās sasniegumus sportā. Mūsu uzdevums ir rūpēties par Latvijas identitātei atbilstošiem, funkcionāliem, moderniem, ērtiem un vizuāli piesaistošiem sportistu tērpiem."

Konkursa rezultātā izvēlētais piegādātājs nodrošinās vienotus sporta tērpus Latvijas olimpiskās un paralimpiskās komandas delegācijām XXXII Olimpiādes spēlēm un paralimpiskajām spēlēm, kas norisināsies Tokijā nākamā gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!