Foto: F64

21.septembrī notiks Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesija, kurā tiks ievēlēts LOK sastāvs un vadība, informēja LOK.

Pagājuši četri gadi, kopš LOK prezidenta amatā tika ievēlēts Aldons Vrubļevskis, ģenerālsekretārs Einars Fogelis, viceprezidenti Žoržs Tikmers un Andris Feldmanis, kā arī LOK individuālie locekļi un izpildkomiteja.

Jau šā gada maijā Vrubļevskis apliecināja gatavību turpināt darbu LOK prezidenta amatā: "Varu apstiprināt, ka es gatavojos kandidēt, bet visu izšķirs balsotāji - olimpisko sporta veidu federāciju pilnvarotie pārstāvji."

Analizējot LOK prezidenta amatā paveikto, Vrubļevskis īpaši uzsver, ka: "Sporta jomā kopumā ir izdevies saglabāt sporta organizāciju vienotību. Neskatoties uz to, kādi ir bijušie subjektīvie vai objektīvie, ārējie vai iekšējie apstākļi, sporta organizācijas ir vienotas savā vēlmē attīstīties un iet uz priekšu. Šo atmosfēru ir izdevies saglabāt un attīstīt, mainoties dažādiem politiskajiem spēkiem, kas ir nākuši pie valdības stūres."

"Tāpat priecē, ka ir izdevies nodrošināt Latvijas sportistu rezultātu izaugsmi gan jaunatnes, gan pieaugušo Olimpiskajās spēlēs. Arī Latvijas jaunatnes un pieaugušo Olimpiādes ir iesakņojušās un ieņēmušas nozīmīgu vietu Latvijas sporta kalendārā, ko novērtējušas Latvijas pašvaldības, aktīvi piedaloties šajā procesā."

Olimpisko sporta veidu federācijām līdz 14.septembra pulksten 16.00 LOK jāiesniedz rakstiski pieteikumi, iesakot kandidātus ievēlēšanai par LOK individuālajiem locekļiem, LOK prezidentu, ģenerālsekretāru vai izpildkomitejas locekli. Viena un tā pati persona var tikt iekļauta vairākos kandidātu sarakstos, ja tā apliecinājusi savu gatavību kandidēt un ievēlēšanas gadījumā pildīt uzliktos pienākumus.

Ģenerālās asamblejas sesija 21.septembrī norisināsies viesnīcā "Radisson BLU Daugava Hotel" (Rīgā, Kuģu ielā 24). Sākums pulksten 11:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!