Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šā gada pārceltais Londonas maratons var kļūt par tikai elites skrējējiem domātu, sestdien, 25. aprīlī, britu raidorganizācijai BBC sacīja sacensību organizators Hjū Brešers.

Viņš piebilda, ka tas ir tikai viens no "desmit scenārijiem", ko šobrīd izskata viņa komanda.

Sacensībām Lielbritānijas galvaspilsētā bija paredzēts notikt svētdien, bet koronavīrusa uzliesmojuma dēļ tas ir atlikts līdz 4. oktobrim.

Bez pārliecības par to, kad tiks atcelti Lielbritānijas valdības ierobežojumi, kas aizliedz masu pulcēšanos, sacīkstes, kurās piedalījās gandrīz 43 000 skrējēju pagājušajā gadā, tagad var sekot pagājušā mēneša Tokijas maratona piemēram, iztiekot tikai ar elites skrējējiem.

Tiek domāts, ka izcilie gargabalnieki Eliuds Kipčoge un Kenenisa Bekele arī sacentīsies elites vīriešu sacensībās šī gada Londonas maratonā. "Ceram, ka varēsim viņus sveikt oktobrī, bet šobrīd mēs vienkārši nezinām, kas notiks," BBC teica Brešers.

"Mums tas jāskatās kopumā - ar 750 tūkstošiem skatītāju, medicīnisko personālu un labdarības organizācijām. Mēs pētām, iespējams, desmit scenārijus, un tie visu laiku mainās," viņš piebilda.

Arī Berlīnes maratons, kas kopā ar Londonas maratonu pieder pie šīs disciplīnas sešiem "varenajiem", nenotiks 27. septembrī, kā plānots, pēc tam, kad Vācija līdz 24.oktobrim pagarināja liela mēroga pulcēšanās aizliegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!