Foto: London 2012
Šobrīd Londonas olimpiskajām spēlēm kvalificējušies desmit Latvijas sportisti, visi no tiem vieglatlēti, bet B normu pagaidām izpildījušas divas šķēpa metējas, informēja Latvijas Olimpiskās vienības pārstāve Marita Vilciņa.

A normu izpildījuši Igors Kazakēvičs (50 km soļošana), Māris Urtāns (lodes grūšana), Vadims Vasiļevskis, Zigismunds Sirmais (abi šķēpa mešana), Edgars Eriņš (desmitcīņa), Aiga Grabuste (septiņcīņa) un Lauma Grīva (tāllēkšana).

B normu izpildījuši Igors Sokolovs (vesera mešana) un Agnese Pastare (20 km soļošana). Latvijai ir garantēta arī viena vieta šķēpa mešanā sievietēm, bet B normu izpildījušas divas šķēpa metējas - Madara Palameika un Linda Mūze. Palameikai līdz A normai pagaidām pietrūkst 49, Mūzei - 86 centimetri, lai Londonā varētu startēt abas. Pretendentu pulkā ir arī Sinta Ozoliņa-Kovala, kas pagaidām nav izpildījusi normatīvu.

Olimpiskajām spēlēm vieglatlētikā var kvalificēties trīs sportisti no valsts ar A normatīvu, taču ja izpildīts B normatīvs, tad tiesības startēt konkrētajā disciplīnā iegūst tikai viens.

Ja kvalifikācija olimpiskajām spēlēm beigtos šodien, tad pēc vietas pasaules rangā Londonā tiesības startēt būtu ieguvuši arī džudisti Deniss Kozlovs, Aigars Mīlenbergs, Jevgeņijs Borodavko un Vladimirs Osnačs, pludmales volejbola komandas Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš, Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins un tenisiste Anastasija Sevastova. Pēc vietas Starptautiskās Riteņbraucēju savienības (UCI) Nāciju vērtējumā kvalificētos arī divi BMX un pēc vietas UCI Eiropas tūres vērtējumā - divi šosejas riteņbraucēji. Tomēr minētajos sporta veidos kvalifikācija joprojām notiek, kādēļ vietas olimpiskajā komandā Londonā vēl nav garantētas.

2012. gada Londonas olimpiskās spēles notiks no 27. jūlija līdz 12. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!