Foto: LETA
2019. gadā pieņemtais Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lēmums paredz pakāpenisku pabalstu palielināšanu četru gadu periodā un veselības apdrošināšanas ieviešanu sporta veterāniem.

Lai realizētu šos mērķus, LOK prezidents Žoržs Tikmers uzdevis Latvijas Olimpiešu sociālajam fondam (LOSF) veikt nepieciešamo līdzekļu aprēķinu pabalstu palielināšanai no 2021.gada, kā arī organizēt iepirkumu veselības apdrošināšanai.

"Veselības apdrošināšana sporta veterāniem ļaus uzlabot veselības aprūpi ikdienā, jo profesionālais sports un tajā pavadītie gadi ir atstājuši ietekmi uz veselību. LOK un IZM kopīgs uzdevums ir to nodrošināt," saka LOK prezidents Žoržs Tikmers.

2020. gadā pabalsti tika palielināti, samazinot LOSF administratīvās izmaksas un pārskatot organizācijas izdevumus.

Latvijas Olimpiešu sociālais fonds kā Latvijas Olimpiskās komitejas struktūrvienība uzsāka savu darbību 1990. gadā, bet kā atklātais sabiedriskais fonds tika dibināts 1996.gadā. Pabalsti pašreiz tiek izmaksāti 170 sporta veterāniem. LOSF valdi vada divkārtējā olimpiskā čempione Uļjana Semjonova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!