Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) Konsultatīvā padome un LOV valde apstiprināja sportistu sastāvus vasaras sporta veidos 2022.gadā. LOV sastāvos kopumā tika nosaukts 131 atlēts, no kuriem 119 sportisti pārstāv Olimpiskos sporta veidus, bet 12 - neolimpiskos sporta veidus. Sportistu sastāvi veidoti saskaņā ar LOV sportistu atbalsta pamatnostādnēm, kurus izstrādājusi Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar sporta veidu federācijām, ievērojot to izstrādātos kritērijus, kas iepriekš apstiprināti LOK Valdē.

Trīs sporta veidu federācijas - Latvijas Peldēšanas federācija, Badmintona federācija un Paukošanas federācija sporta veidu pārstāvošos atlētus nosauks martā/aprīlī, noslēdzoties ziemas sacensību ciklam, savukārt Latvijas Sērfošanas un SUP federācija piešķirto kvotu šobrīd neizmantos.

Zelta un Sudraba sastāvs tika apstiprināts pilnībā, savukārt no Bronzas sastāva atsevišķu sportistu apstiprināšana atlikta, pieprasot no federācijām papildus informāciju un pamatojumu izņēmumu piemērošanai un atbilstību iekšēji noteiktiem atlases kritērijiem. Šie precizējumi tiks skatīti atkārtotā LOV Konsultatīvās padomes sēdē 2022.gada janvārī.

LOK ģenerālsekretārs un LOV Konsultatīvās padomes vadītājs Kārlis Lejnieks: "2022.gada LOV Zelta un Sudraba sastāvi ir fokusēti 2,5 gadu sagatavošanās periodam Olimpiskajām spēlēm Parīze 2024, atbilstoši sporta veidu federāciju iekšējiem atlases kritērijiem, savukārt Bronzas sastāvā esošajiem jaunajiem sportistiem galvenais mērķis ir gatavoties un pārstāvēt Latviju Pasaules un Eiropas Jaunatnes Olimpiādēs."

Nākošajā gadā sportisti finansējumu sacensību un treniņu darbam saņems sporta veidu federācijās, pabalstu izmaksu sportistiem un viņu treneriem veiks Latvijas Olimpiskā komiteja, savukārt medicīnas un rehabilitācijas pakalpojumus sacensībās un treniņu procesā nodrošinās Latvijas Olimpiskā vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!