Foto: AFP/Scanpix

ASV kompānija "Discovery Communications", kas 2015. gadā ieguva ekskluzīvas multimediju tiesības olimpisko spēļu pārraidīšanai no 2018. līdz 2024. gadam 50 Eiropas valstīs un teritorijās, ir noslēgusi līgumu ar Latvijas Televīziju (LTV), lai nodrošinātu nākamo divu olimpisko spēļu visplašāko pārraidīšanu Latvijā, informē LTV preses dienests.

"Saskaņā ar līgumu, "Discovery Communications" piešķir LTV ekskluzīvu audiovizuālo tiesību sublicenci Phjončhanas 2018. gada ziemas olimpisko spēļu un Tokijas 2020. gada vasaras olimpisko spēļu pārraidīšanai LTV1 un LTV7 kanālos, tādējādi turpinot brīvā ētera tradīcijas un dodot iespēju Latvijas iedzīvotājiem vērot cīņu par medaļām un vislabākos olimpisko spēļu mirkļus," teikts LTV izplatītajā paziņojumā.

Ar šo darījumu "Discovery" turpina realizēt savu mērķi – sasniegt visplašāko iespējamo auditoriju nākamajām olimpiskajām spēlēm. "Eurosport" stratēģija ir ar "inovatīvo tehnoloģiju un labāko sporta ekspertu palīdzību maksimāli parādīt olimpiskās spēles Eiropā", katrai minūtei piesaistot "miljoniem cilvēku".

Kā uzsver Latvijas Televīzijas Sporta redakcijas vadītājs Andris Ušackis, olimpisko spēļu pārraidīšanas tiesību izcīnīšana ir svarīgs notikums, kas TV skatītājam nodrošinās iespēju sekot līdzi olimpisko spēļu norisei bez maksas visā Latvijā. "Nedz Lietuvā, nedz Igaunijā sabiedriskie mediji nav ieguvuši tiesības pārraidīt olimpiskās spēles. Tās pilnībā vai daļēji pārraidīs komerckanāli. Līdzīga situācija ir izveidojusies arī Vācijā," norāda Ušackis.

"Discovery Communications" ir globālās izklaides industrijas līderis ar trim miljardiem abonentu vairāk nekā pasaules 220 valstīs un teritorijās. Bez izklaides un populārzinātniskiem TV kanāliem "Discovery" pieder arī "Eurosport", vadošais reģionālais sporta izklaides kanāls Eiropā un Āzijas - Klusā okeāna reģionā.

"Eurosport" saglabā tiesības pārraidīt olimpiskās spēles ekskluzīvi maksas TV kanālos, kā arī digitālajās, OTT un mobilajās platformās, tostarp "Eurosport Player", kā arī inovatīvajos virtuālās realitātes risinājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!