Foto: LETA

Vairāk nekā miljona latu nepiešķiršana sporta pasākumiem, ko kā prioritārus nākamā gada valsts budžetam bija pieteikusi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), iesaistītajām personām radījusi šoku, atklājis Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Almers Ludviks.

"Guvām šoku, ka pirmajā valdības sēdē pēc Londonas olimpiskajām spēlēm netika apstiprināta 1,4 miljonu latu piešķiršana," Latvijas pludmales volejbolistu sveikšanas pasākumā atklāja Ludviks. "Vēl Londonā sēdējām ar premjeru Valdi Dombrovski (V) blakus un likās, ka esam guvuši sapratni."

Ludviks atzina, ka visas iesaistītās personas ir šokā par tādu lēmumu un tāpēc no valdības pieprasījušas rakstisku atbildi par nepiešķiršanas iemesliem.

Kā iepriekš informēja izglītības un zinātnes ministra padomniece komunikācijas jautājumos Inita Blačforda, 350 000 latu nav piešķirti nacionālās nozīmes starptautisku sporta pasākumu organizēšanai Latvijā, bet 300 000 latu bija vajadzīgi komandu sporta spēļu izlašu dalības nodrošināšanai augstākā līmeņa starptautiskās sporta sacensībās.

Tāpat atteikts arī 750 000 latu atbalsts atzīto sporta federāciju pasākumiem un programmām.

Kā ziņots, pēdējos gados finansējums dalībai dažāda līmeņa sporta sacensības vai to organizēšanai regulāri tiek rasts gada laikā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Pirmdien, 13.augustā, kad Latvijā no Londonas olimpiskajām spēlēm atgriezās divkārtējais olimpiskais čempions BMX braucējs Māris Štrombergs, Dombrovskis teica, ka Latvijas sportisti ar saviem sasniegumiem ne tikai nes Latvijas vārdu pasaulē, bet arī iedvesmo jauno paaudzi pievērsties sportam un veselīgam dzīvesveidam. Viņš solīja, ka valdība iespēju robežās atbalstīs Latvijas sportu.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidentam Aldonim Vrubļevskim, pavadot desmit dienas olimpiskajās spēlēs kopā ar Dombrovski, bija radusies pārliecība, ka turpmāk valdības vadītājam būs vieglāk aizstāvēt sporta intereses.

Tomēr jau pāris dienu vēlāk tika pieņemts lēmums par 1,4 miljonu nepiešķiršanu.

Kā ziņots, tomēr vairāk nekā 1,7 miljoni lati sportam ir piešķirti papildus. Nākamā gada valsts budžetā Murjāņu Sporta ģimnāzijas rekonstrukcijai plāno piešķirt 1 112 595 latus, bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" rekonstrukcijai - 650 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!