Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās Futbola līgas (NFL) mača starplaikā Bufalo "Bills" kornerbeks Vonte Deiviss paziņojis komandas trenerim, ka liek punktu savai karjerai, ziņo BBC.

"Es biju godīgs pret sevi. Teicu trenerim, ka beidzu karjeru. Tas bija emocionāls lēmums, bet es biju patiess pret sevi," saka Deiviss.

"Es aizvadu 10. sezonu NHL. Esmu darījis to, ko mans ķermenis ir ieprogrammēts darīt: sagatavoties spēles dienai. Man bijušas neskaitāmas operācijas un savas karjeras laikā esmu spēlējis ar daudziem savainojumiem, un pēdējās nedēļas tas man bija lielākais fiziskais izaicinājums. Šodien, laukumā, apskaidrība bija strauja un smaga — man vairs nevajadzētu spēlēt. Es nekādā ziņā negribu izrādīt necieņu saviem komandas biedriem un treneriem. (..) Kad biju laukumā, nejutos labi un teicu treneriem, ka nejūtos savā ādā. Domāju: vai es gribu turpināt ziedot sevi? Un, godīgi sakot, nē, jo sezona ir gara un man un manai ģimenei svarīgāk ir, lai es esmu vesels, nekā barot savu cīnītāja mentalitāti un aizklibot prom, kad jau ir par vēlu." teikts sportista vēlāk izplatītajā paziņojumā.

Deivisa izgājiens gan ir saniknojis dažus viņa komandas biedrus, jo šajā spēlē "Bills" zaudēja Losandželosas "Chargers" ar 21:30. "Es izrādīšu viņam nedaudz vairāk cieņas nekā viņš mums, noslēdzot savu karjeru spēles vidū," teica Bufalo komandas aizsargs Lorenco Aleksandrs.

NFL Vonta Deiviss spēlē kopš 2009. gada un pārstāvējis trīs klubus — Maiami "Dolphins", Indianapolisas "Colts" un Bufalo "Bills". Ar Indianapolisas klubu viņš divreiz triumfējis "Superbowl" izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!