Foto: Privātais arhīvs

Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis atstājis darbu policijā, kur nostrādāja 12 gadus, liecina viņa iesniegtā Valsts amatpersonas deklarācija.

Briedis policijā sāka strādāt 2007. gada augustā, kad pildīja kārtībnieka pienākumus Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē, divus gadus vēlāk viņš šajā amatā sāka strādāt Valsts policijā, bet kopš 2014. gada bija inspektors Valsts policijā.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Brieža menedžeris Raimonds Zeps, Briedis šādu lēmumu pieņēmis, lai varētu koncentrēties savai boksera karjerai un vairāk laika veltīt savai sievai un bērniem.

"Mairis ilgu un garu pārdomu rezultātā pieņēma šo smago lēmumu. Ņemot vērā to, cik daudz laika prasa bokss un ka viņam ir arī ģimene, tika pieņemts šāds lēmums. Tas netika pieņemts vienas dienas laikā, viņš konsultējās ar ģimeni un nolēma, ka šobrīd pareizāk būtu pilnībā koncentrēties boksera karjerai, saglabājot cerību vēlāk atgriezties policijā, jo tā ir vieta, ar kuru viņš sevi asociē," skaidroja Zeps.

"Mairis sevi vienmēr primāri asociējis kā policistu un tikai pēc tam kā bokseri. Viņš vienmēr uz savas formas vēlējies redzēt policijas emblēmu, un to viņam neviens nekad nebija prasījis un viņam no tā nebija nekādu ieguvumu. Policijas mundieris viņam ir goda lieta, tāpēc lēmums pieņemts pēc tik smagām pārdomām," skaidroja Brieža pārstāvis.

Briedis šobrīd uzsācis treniņnometni pirms Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) fināla cīņas ar kubieti Junieru Dortikosu. Lai arī turnīra organizatori vēl nav izziņojuši, kad un kur notiks fināls, sportistiem sniegta informācija par ātrāko iespējamo datumu, kad varētu notikt nozīmīgā cīņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!