Foto: LETA

Mairis Briedis gaidāmajā nedēļas nogalē aizvadīs pēdējo cīņu Latvijas līdzjutēju priekšā, trešdien preses konferences apgalvoja boksera promouters Kalle Zauerlands.

Mairis Briedis un vācietis Arturs Manns sestdien, 16. oktobrī "Arēnā Rīga" cīnīsies par Briedim piederošo Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagajā svara kategorijā, kā arī žurnāla "The Ring" pasaules čempiona statusu.

Ziņots, ka ārkārtēja situācija Latvijā cīņas norisi neiespaidos. Kalle Zauerlands trešdien apstiprināja, ka organizatori ziņām sekojuši līdzi uzmanīgi un pauda prieku par iespēju aizvadīt lielu un starptautisku sporta notikumu.

Manns, kurš svētdien nosvinēja savu 31 gada dzimšanas dienu, karjeras laikā uzvarējis 17 no 18 cīņām, taču nav pieveicis Brieža līmeņa pretinieku. Vācieša cīņas pastarīša statusu uzsvēra arī Zauerlands.

"Mannam šī ir iespēja piedzīvot Rokija stāstu," klāstīja promouters. "Ir iemesls, kāpēc viņš ir sestajā vietā rangā. Viņš tic, ka var uzvarēt, tāpēc viņš ir bīstams."

"Mairis šobrīd tiek medīts, un tas ir izaicinājums. Tas būs emocionāls vakars. Šī būs Maira Brieža pēdējā cīņa Latvijā. Tagad jāvirzās uz priekšu, lai apvienotu čempionu jostas. Rīgā atmosfēra būs lieliska," solīja Zauerlands.

Briedim šī jau būs 11. cīņa "Arēna Rīga", kur viņš cīnījies ar vairākiem no saviem zīmīgākajiem pretiniekiem. Īpaši vērts uzsvērt uzvaru pār Kšištofu Glovacki, kā arī sīvo zaudējumu Oleksandram Usikam.

Interesanti gan, ka pats sportists pauda pārsteigumu par šādu Zauerlanda izteikumu: "To gan pirmo reizi dzirdu, ka šī varētu būt pēdējā cīņa Latvijā. Cerams, ka šī nebūs pēdējā cīņa Latvijā. Latvijā boksēt ir fantastiski, un tagad man tā ir papildu motivācija. Gribas to spilgti aizvadīt. Latvijā ir mani pirmsākumi – gan amatieru boksam un kikboksam, gan profesionālajam boksam. Šīs ir manas mājas. Esmu boksējis daudzās valstīs, bet nekur nav tik labi kā mājās. Izbaudīšu šo vakaru kopā ar jums."

Zauerlands arī pastāstīja vairāk par plašo cīņas auditoriju. Vācijā to translēs medija "Bild" platformā, tā būšot redzama arī Ziemeļamerikā, turklāt tiesības uz pārraidi pieder arī ASV medijam ESPN, kas pirmo reizi rādīs kāda Latvijas boksera cīņu, apgalvo Zauerlands.

"Vakar mēs vienojāmies par nākamās cīņas nosacījumiem, ja viņš spēs uzvarēt šo cīņu," stāstīja funkcionārs. "Mairis man teica, lai neko nesaku par nākamajām cīņām. Kā jau teicu, tagad citi bokseri medī Mairi, un tā ir liela starpība. Mairis jau pagājušajā sezonā ierakstīja savu vārdu boksa vēsturē. Man ir jādomā par nākotni. Man ir jāskatās arī uz to, kas notiek, ja viņš zaudē."

"Man runas par nākamajām cīņām netraucē," piebilda Briedis. "Es pats nesaku "hop" pirms esmu pārlēcis. Vispirms ir jāuzvar, un tad jādomā par nākamo cīņu."

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 27 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Savukārt Mans no 2017. līdz 2019. gadam bija WBO Internacionālais čempions. Viņš savā karjerā 18 cīņās izcīnījis 17 uzvaras, no kurām deviņas ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!