Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Skandalozi slavenais jaukto cīņu jeb MMA cīkstonis Konors Makgregors pēc piedzīvotā pirmā nokauta karjerā kādu laiku vēl nedrīkstēs domāt par došanos "Ultimate Fighting Championship" (UFC) oktagonā, jo to liedz medicīniskie noteikumi, vēsta ārvalstu mediji.

Pagājušās nedēļas nogalē Abu Dabī notikušajā cīņā Makgregoru otrajā raundā uz dēļiem noguldīja Dastins Projē, sagādājot īram pirmo nokautu karjerā. Pirms nokauta Makgregors saņēma vairākus sāpīgus sitienus pa kājām, kas fiksēts cīņas medicīniskajā protokolā. Uzreiz pēc nokauta Makgregors savai komandia arī norādīja uz sāpēm labajā apakšstilbā.

Kā nosaka UFC regulas, sportists 30 dienas pēc nokauta nedrīkst veikt nekādus kontakta treniņus, bet 45 dienas nedrīkst piedalīties cīņās. Tā kā Makgregors saņēma vairākus dzēlīgus sitienus pa kājām, tad viņš var saņemt arī 180 dienu liegumu. Lai no tā izvairītos, īram jāuzrāda lielā lielakaula un mazā lielakaula rentgena uzņēmumi, kas neliecinātu par savainojumiem.

Porjē šī bija 27. uzvara 33 cīņās, bet vēl viena cīņa ar viņa dalību savulaik pasludināta par nenotikušu. Savukārt Makgregors piedzīvoja piekto zaudējumu 27 cīņās.

32 gadu vecajam īru MMA cīkstonim šī bija trešā atgriešanās sportā un tikai trešā cīņa četru gadu laikā. Makgregors 2016.gadā paziņoja par karjeras beigām, taču atgriezās oktagonā. Otro reizi par aiziešanu no sporta viņš paziņoja 2019. gadā, tad atgriezās un pērn trešo reizi aizgāja no cīņu sporta.

Kopš 2016.gada novembra uzvaras pār Ediju Alvaresu Makgregors oktagonā aizvadījis tikai divas cīņas. 2018.gada oktobrī skandalozais īrs Habibam Nurmagomedovam zaudēja savu vieglā svara čempiona jostu, savukārt pagājušā gada janvārī Konors 40 sekundēs nokautēja Donaldu Kovboju Seroni. 2017.augustā Makgregors kāpa vēl boksa ringā, kur daudzmiljonu cīņas desmitajā raundā ar tehnisko nokautu zaudēja Floidam Meivezeram.

2015.gadā Makgregors jau 13.sekundē nokautēja Hosē Aldo, iegūstot čempiona titulu pusvieglajā svarā. Gadu vēlāk pēc uzvaras pār Ediju Alvaresu īrs ieguva arī vieglā svara čempiona jostu, kļūstot par pirmo cīnītāju UFC vēsturē, kam vienlaicīgi pieder divas jostas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!