Foto: AFP/Scanpix
Lai arī seškārtējais pasaules čempions sešās svara kategorijās Oskars de la Hoja boksa ringā oficiālā cīņā nav kāpis vairāk nekā desmit gadus, tas viņam nav patraucējis izaicināt cīkstoni Konoru Makgregoru uz boksa maču, kam īrs ir piekritis.

"Man būtu vajadzīgi divi raundi. Es ringā izeju, lai nogalinātu. Man patīk, ko Makgregors dara UFC cīņās, es cienu viņu. Es viņu skatos visu laiku. Bet bokss ir pilnīgi cits stāsts," ASV televīzijas kanāla "CBS Sports" podkāstā teica de la Hoja.

47 gadus vecais de la Hoja pēdējo reizi ringā oficiālā cīņā devās 2008. gada decembrī, kad viņš astotajā raundā piekāpās Menijam Pakjao. Pirms profesionāļa karjeras de la Hoja, kura iesauka ir "zelta puisēns", aizvadīja spīdošu amatieru karjeru, izcīnot 223 uzvaras, no kurām 163 ar nokautu, un piedzīvojot tikai sešus zaudējumus. Profesionālajā boksā meksikāņu izcelsmes bokseris bija kopš 1992. gada. Kopumā de la Hoja aizvadīja 45 cīņas, izcīnīja 39 uzvaras, no kurām 30 ar nokautu, un piedzīvoja sešus zaudējumus.

Makgregors drīz vien pēc izcilā boksera izteikumiem sociālajā tīklā "Twitter" atbildēja uz šiem izteikumiem: "Es pieņemu tavu izaicinājumu, Oskar de la Hoja."

Makgregors aizvadījis vienu boksa cīņu, 2017. gadā piekāpjoties Floidam Meivezeram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!