Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas mākslas vingrotāja Jeļizaveta Polstjanaja Baku notiekošajā pasaules čempionātā pēc diviem vingrojumiem daudzcīņā ieņem augsto 18.vietu.

Polstjanaja vingrojumā ar riņķi tika pie 20,000 punktiem, kas bija 22. labākais rezultāts. Vēl no Latvijas mākslas vingrotājām Alīna Baklagina ar 15,225 punktiem bija 74.pozīcijā.

Savukārt vingrojumā ar bumbu Polstjanajai bija 19,150 punkti un 24.pozīcija, bet Baklagina ar 15,700 punktiem bija 69.vieta.

Pēc diviem vingrojumiem Polstjanaja ar iekrātiem 39,150 punktiem ir 18.pozīcijā, kamēr Baklagina ar 30,925 punktiem ieņem 63.vietu 123 sportistu konkurencē.

Trešdien un ceturtdien sportistes sacentīsies vingrojumos ar vālītēm un lentu.

Lai izcīnītu ceļazīmi uz 2020.gada olimpiskajām spēlēm, vajadzīga vismaz 16.vieta vai pat nedaudz zemāk, ja pirmajā sešpadsmitniekā iekļuvušas vairāk kā divas vienas valsts pārstāves.

Tiesa, kā aģentūra LETA noskaidroja Latvijas Vingrošanas federācijā, Polstjanajai vieta sešpadsmitniekā uzreiz nenozīmētu olimpiskās ceļazīmes iegūšanu. Lai to iegūtu, viņai būtu jāsaņem Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Izpildkomitejas atļauja. 16 gadus vecā sportiste, kura ir dzimusi Latvijā, tikai pērn par īpašiem nopelniem tika uzņemta pilsonībā, bet pirms tam viņa bija Krievijas valstspiederīgā.

Maijā Polstjanaja turpat Baku izcīnīja astoto vietu Eiropas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!