Foto: F64

Latvijas izlases peldētāja Ieva Maļuka, kas šobrīd studē un trenējas ASV, Knoksvillā notiekošajā ASV atklātā čempionāta seriālā "TYR Pro Swim Series" (50m) sasniegusi jaunu nacionālo rekordu 100 metros tauriņstilā, informē Latvijas Peldēšanas federācija.

Arizonas Universitātes "Sun Devils" audzēkne sacensību priekšsacīkstēs 100m tauriņstilā finišējā pēc vienas minūtes un 01.77 sekundēm (1:01.77), kas bija vienpadsmitais labākais rezultāts un ļāva kvalificēties sacensību B finālam. B finālā latviete ievērojami uzlaboja savu sniegumu, finišējot ar jaunu personīgo un nacionālo rekordu – 1:00.54. Tokijas olimpisko spēļu dalībniece sev piederošo Latvijas rekordu šajā distancē laboja par 0.13 sekundēm.

Šajā čempionātā Maļuka startēja arī 200 metros brīvajā stilā, kur kvalificējās C finālā. C finālā sportiste distanci veica divās minūtēs un 02.65 sekundēs (2:02.65). Latvijas rekords šajā distancē arī pieder Maļukai un ir 2:01.15.

Sportiste, vērtējot savu sniegumu, atzina, ka sacensībās startē atrodoties "zem slodzes", tāpēc ir apmierināta ar uzrādītajiem rezultātiem un uzskata, ka ir treniņos ir padarīts labs bāzes darbs, kas jau šodien dod rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!