Foto: Publicitātes attēli
Latvijas peldētājai Ievai Maļukai ceturtdien Budapeštā pasaules junioru čempionātā pietrūka nieka divas sekundes simtdaļas, lai automātiski iekļūtu starp pusfinālistēm 50 metros tauriņstilā.

Maļuka priekšsacīkstēs 50 metrus tauriņstilā peldēja 27,66 sekundēs, kas bija sestais labākais rezultāts peldējumā un dalīts 17. summā.

No pirmā sešpadsmitnieka, kas iekļuva pusfinālā, Maļuka atpalika par 0,01 sekundi. Ja sportiste būtu dalītā 16.vietā, viņai vajadzētu piedalīties papildu peldējumā par vietu pusfinālā.

Vēlāk pēcpusdienā Maļuka atsevišķā peldējumā ar ungārieti Zitu Sēki cīnījās par 17.vietu un pirmās rezervistes statusu. Maļuka uzrādīja tādu pašu rezultātu kā priekšsacīkstēs, sāncensei piekāpjoties par 0,15 sekundēm.

Maļukai šobrīd ir otrās rezervistes statuss, ja nu kādas no pusfinālistēm atteiksies turpināt sacensības šajā distancē, taču šāds scenārijs ir maz ticams.

Ar savu personīgo rekordu, kas ir 27,48 sekundes, viņa priekšsacīkstēs ieņemtu 15.vietu.

50 metros tauriņstilā uz starta izgāja 79 peldētājas, bet ātrāko laiku ar 26,20 sekundēm uzrādīja baltkrieviete Anastasija Škurdaja.

Tikmēr Arina Sisojeva priekšsacīkstēs 100 metros brasā distanci peldēja vienā minūtē un 10,61 sekundē, kas arī deva 17.vietu. Viņa laboja savu personīgo rekordu.

Savā peldējumā viņa bija piektā, bet no pirmā sešpadsmitnieka atpalika 0,36 sekundes. Viņa ir kā pirmā rezerviste uz iekļūšanu pusfinālā, ja kāda no peldētājām neturpinās cīņu par finālu.

Šajā distancē startēja 68 peldētājas, bet ātrākā ar vienu minūti un 7,50 sekundēm bija Lielbritānijas sportiste Kaila van der Merve.

Savukārt Didzis Rudavs 50 metros brīvajā stilā finišēja pēc 24,59 sekundēm, kas viņam deva 58.pozīciju 110 sportistu konkurencē.

Čempionāts Budapeštā norisināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!