Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Maira Brieža nedēļas nogalē paredzēto cīņu tiešraidē negrasās rādīt uzņēmums "TV3 Group", kas iepriekšējos gados pārraidīja boksera cīņas, noskaidrojis portāls "Sportacentrs.com". Medijs raksta, ka vismaz šobrīd neviens cits Latvijas televīzijas kanāls ar sporta tematiku negrasās translēt šo sporta notikumu.

Latviju pārstāvošais bokseris Mairis Briedis sestdien Austrālijā cīnīsies pret Džeju Opetaiju. Sportista cīņu translācijas iepriekšējos gados piedāvājis uzņēmums "TV3 Group", kas arī pārraidīja Brieža tikšanos ar vācieti Arturu Mannu pagājušā gada oktobrī.

Gaidāmo cīņu "TV3 Group" platformās gan nevarēs redzēt. Portāls "Sportacentrs.com" uzsver, ka "TV3 Group" šādi reaģē uz Brieža izteikumiem neilgi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Toreiz sportists sociālajā vietnē "Instagram", neprecizējot, vai viņš runā par karu Ukrainā, izteicās, ka nenostājas nevienā pusē.

TV3 sporta programmu direktors Toms Circenis medijam "Sportacentrs.com" atgādina, ka viņa pārstāvētais uzņēmums jau publiski nosodījis Krievijas īstenoto karu pret Ukrainu, kā arī apturēja dažādas citas ar Krieviju saistītas translācijas, tai skaitā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēļu tiešraides un ierakstus.

"Diemžēl Mairis Briedis līdz šim nav ieņēmis skaidru pozīciju attiecībā pret karu, kas nav pieņemami mūsu darbiniekiem un klientiem, līdz ar to viņa cīņas netiks pārraidītas, kamēr viņa nostāja nebūs skaidra un mūsu klientiem atbilstoša," medijā citēts Circenis.

"Sportacentrs.com" apkopotā informācija liecina, ka cīņas organizatori "D&L Events" un "Wasserman Boxing" pagaidām Latvijā nav pārdevuši raidtiesības uz cīņu.

Piedāvājumu noraidījis televīzijas kanāls "Best4Sport TV", bet Latvijas Televīzijas sporta redakcijas vadītājs Andris Ušackis norādījis, ka šādi komerciāli pasākumi neietilpst LTV koncepcijā. Medijam neoficiāli zināms, ka plānu translēt cīņu nav arī "Tet+". Tāpat to negrasītos darīt TV4.

Savukārt "Viaplay" platformas pārstāvis Olafs Jākobsons atturējās no komentāriem šajā saistībā. "Sportacentrs.com" noprotot, ka "Viaplay" cīņu gan netranslēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!