Foto: stock.xchng

Pēc dopinga skandāla, kas skāris Krievijas vieglatlētikas sabiedrību, šīs un vairāku citu valstu svarcēlāji varētu izlaist gaidāmo pasaules čempionātu, kas notiks ASV, vēsta ārzemju mediji.

Gaidāms, ka sportistus jau lidostā, ierodoties ASV, sagaidīs dopinga kontrole un arī Pasaule Antidopinga aģentūra (WADA) un ASV Antidopinga aģentūra (USADA) sola pastiprināti pārbaudīt sportistus pirms turnīra un tā laikā.

Baidoties no pastiprinātas pārbaudes, uz pasaules čempionātu varētu nedoties Krievijas, Vācijas, Bulgārijas, Azerbaidžānas un Kazahstānas svarcēlāji, ziņo portāls "floelite.com". Pasaules čempionāta sastāvs tiks izsludināts pēc pēdējās dalībnieku saraksta apstiprināšanas 18. novembrī.

Krievijas Svarcelšanas federācijas prezidents Sergejs Sircovs šīs ziņas nodēvējis par baumām un noliedz, ka krievu sportisti nepiedalīsies pasaules čempionātā.

"Pirmoreiz dzirdu par to," lūgts komentēt šīs ziņas, izdevumam "Sport Ekspress" izteicies Sircovs. "Komandas gatavošanās [čempionātam] šobrīd notiek pēc plāna. Uz Hjūstonu izlidosim vairākās grupās, un pirmā, kuras sastāvā būšu arī es, lidos 17. novembrī."

Pasaules čempionāts svarcelšanā risināsies no 20. līdz 29. novembrim Hjūstonā un tas ir kvalifikācijas turnīrs 2016. gada Riodežaneiro vasaras olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!