Foto: AP/Scanpix/LETA
Bijušais pasaules čempions boksā Fliods Meivezers joprojām ir gatavs tikties ar jaukto cīņas mākslu (MMA) čempionu Habibu Nurmagomedovu, taču kategoriski noliedz iespēju cīnīties MMA ringā pēc viņu noteikumiem.

"Es neesmu stulbs deģenerāts (lai cīnītos pēc MMA noteikumiem). Es nelīdīšu būrī, lai darītu to, ko viņi grib. Floids Meivezers ir bokseris, un ja kāds ar mani grib cīnīties, tas notiks tikai ringā," amerikāņu boksa zvaigzni citē portāls "MMA Junk". "Makgregors jau uzzināja, kas var notikt. Tagad Habibs daudz izrunājas. Ja viņš grib cīņu, arī par viņu es parūpēšos. Ja šī cīņa nenotiks, mana dzīve jau nu no tā sliktāka nekļūs."

Floids Meivezers profesionālās boksa karjeras laikā aizvadījis 50 cīņas un nevienā no tām nav zaudējis.

Nurmagomedova tēvs Abdulmanaps nupat intervijā izdevumam "Izvestija" apstiprināja, ka abu meistaru tikšanās var notikt un tās iniciators esot Meivezers. "Habiba un Meivezera cīņa ir iespējama. Fliods pats sazinājās ar mūsu komandu," viņš saka. "Tā kā tas ir interesanti ne tikai abām pusēm, bet arī ļoti nopietniem investoriem. Cīņa var notikt "Ahmat-Arena" Groznijā 4. maijā. Habibs daudz sparingo ar augsta līmeņa bokseriem un izskatās visai pieklājīgi."

"Skatījāmies Makgregora un Meivezera boksa maču, kurā Konors trijos četros raundos izskatījās visai pieklājīgi. Esmu pārliecināts, ka Habibs spējīgs uz ko vairāk, kā minimums uz 7-8 raundiem," saka cīkstoņa tēvs. "Vajag ņemt vērā arī Floida vecumu, viņam ir jau 41 gads, un Habiba izturību."

Pagaidām Habins Nurmagomedovs izcieš pagaidu diskvalifikāciju, kas viņam piemērota pēc nekārtībām cīņā pret konoru Makgregoru šoruden Lasvegasā. Nevadas štata atlētu komisijas lēmums šai lietā gaidāms 10. decembrī. Taču, ja Nurmagomedovam tiks piemērota pat garākā, deviņu mēnešu diskvalifikācija, viņš to izmantošot lietderīgi, gatavojoties iespējamai cīņai ar Meivezeru.

"Ja mūs atstādinās uz deviņiem mēnešiem, izmantosim to savā labā un visu laiku veltīsim, lai gatavotos boksa mačam," saka Abdulmanaps Nurmagomedovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!