Amerikāņu bokseris Floids Meivezers Lasvegasā sestdien pirmā pusvidējā svara kategorijā ar tehnisko nokautu desmitajā raundā pārspēja jauktās cīņu mākslas (MMA) zvaigzni Konoru Makgregoru no Īrijas.

Šajā boksa mačā Meivezers ringā atgriezās pēc nepilnu divu gadu pārtraukuma, un viņš izcīnīja savu 50. uzvaru, turpinot savu karjeru bez zaudējumiem. Pēc uzvaras viņš atkal paziņoja, ka šī viņam bija pēdējā cīņa karjerā. Savukārt Makgregoram šī bija pirmā profesionālā boksa cīņa.

Pirmajā raundā aktīvāks ringā bija Makregors, kuram izdevās viens sitiens no apakšas pa Meivezera seju, bet otrajā raundā nevienam precīzs sitiens neizdevās, bet aktīvāks ringā izskatījās īrs. Tiesa, Makgregors izcēlās ar sitieniem pa pakausi, par ko saņēma aizrādījumus no tiesneša.

Ceturtajā raundā Meivezers kļuva aktīvāks un izdarīja pāris sitienus, tomēr arī Makgregoram izdevās atrast iespējas uzbrukumam. Sestajā raunda sākumā Makgregors trāpīja pāris sitienus, bet turpinājumā iniciatīva ringā pilnībā pārgāja amerikāņa pusē. Viņš ar labo roku bija precīzs četras reizes pēc kārtas, bet nākamajās trīs minūtes Makgregors izskatījās diezgan saguris, kas Meivezeram ļāva kontrolēt notikumus.

Devītā raundā sākumā Makgregors metās uzbrukumā, taču uzreiz nākamajās epizodēs Meivezers jau dominēja. Desmitajā raudā amerikānis trāpīja vairākus "tīrus" sitienus, Makgregors sāka grīļoties, un tiesnesis apturēja cīņu un paziņoja, ka Meivezers uzvarējis ar tehnisko nokautu.

"Makgregors bija smags pretinieks, un mēs devām skatītājiem, to ko viņi vēlējās. Man pēc cīņas ar Meniju Pakjao vajadzēja doties uzbrukumā. Mūsu plāns bija ļaut viņam pirmos raundus uzvarēt, bet pēc tam es pārņēmu kontroli. Faniem es solīju garu cīņu, un turēju vārdu," pēc uzvaras teica Meivezers, sakot, ka tā viņam bija pēdējā cīņa karjerā. "Viņš man bija piemērotākais partneris, ar ko aizvadīt pēdējo deju."

Savukārt Makgregors pēc zaudējuma uzskatīja, ka tiesneši pārāk ātri apturēja cīņu: "Viņš nebija ātrs un spēcīgs, bet viņš bija pārliecinošs. Man šķita, ka tiesnesis cīņu apturēja pārāk ātri, viņš varēja man atļaut nogāzties uz ringa grīdas."

Pirms abu bokseru mača šo cīņu nodēvēja par "Naudas cīņu", jo Meivezers un Makgregors katrs saņems ievērojamas naudas summas. Visticamāk, īrs savu kontu papildinās ar 100 miljoniem dolāru, bet Meivezera honorārs būšot ievērojami lielāks. Pasaules boksa padome (WBC) šim mačam izveidoja speciālu jostu, uz kuras rakstīts ''Naudas josta'', un tās vērtība ir miljons dolāru, jo tajā iestrādāti dimanti, smaragdi, safīri un 1,5 kilogrami 24 karātu zelta.

Meivezers savu karjeru noslēgs ar uzvaru un zaudējumu bilanci 50-0. Savukārt Makgregors savā MMA karjerā 24 cīņās uzvarējis 21 reizi. Īrs solījis turpināt savu boksera karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!