Foto: LETA
Lai sekmētu paralimpiskā sporta attīstību Latvijas reģionos, popularizētu to bērnu un jauniešu vidū, kā arī nodrošinātu profesionālo parasportistu dalību starptautiska līmeņa sacensībās, "Mēness aptieka" turpmākos trīs gadus būs Latvijas Paralimpiskās komitejas ģenerālsponsors, sniedzot atbalstu 120 000 eiro gadā, ziņo LPK.

Otrdien, 26.maijā, tika parakstīts ilgtermiņa sadarbības līgums starp Latvijas Paralimpisko komiteju un veselības uzņēmumu grupas "Repharm" aptieku uzņēmumu "Mēness aptieka", paverot jaunas iespējas paralimpiskās kustības attīstībai Latvijā. Līdz ar to "Mēness aptieka" oficiāli ir kļuvusi par pirmo ģenerālsponsoru Latvijas Paralimpiskās komitejas vēsturē.

"Mēness aptiekas" sniegtais atbalsts aptvers 27 dažādus paralimpiskos un pielāgotos sporta veidus, iesaistot vairāk nekā 6000 cilvēku visā Latvijā.

"Esam ārkārtīgi lepni par mūsu pirmo ģenerālsponsoru, kurš būs neatsverams atbalsts ceļā uz panākumiem. Valsts finansējums jau gadiem nav bijis pietiekams paralimpiskā sporta ikdienas vajadzībām un attīstībai, tādēļ privāto sponsoru atbalsts ir īpaši svarīgs. Priecājamies, ka, neskatoties uz pašreizējo situāciju, kur vairums uzņēmumu pārskata savas finanses un pārtrauc atbalstu citām organizācijām, "Mēness aptieka" ir stabils partneris, uz kuru varam paļauties," pauž Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte.

"Atbalstīt veselīgu dzīvesveidu un sportiskās izaugsmes garu Latvijā saskatām par savu pienākumu. "Mēness aptieka" būs stabils balsts paralimpiešiem vairāku gadu periodā, lai radītu iespēju sportistiem turpināt treniņus, rūpētos par labākām treniņu iespējām, iedvesmotu un veidotu savstarpēji atbalstošas un draudzīgas attiecības. Šis nav līgums īstermiņa uzdevumu veikšanai, bet gan apliecinājums rūpēm un vēlmei atbalstīt tos, kuriem šāds atbalsts ir tik vajadzīgs, tādējādi iedvesmojot un aicinot atbildīgai rīcībai ikvienu," apliecina uzņēmumu grupas "Repharm" direktoru padomes priekšsēdētājs Dins Šmits.

Viens no sadarbības ilgtermiņa mērķiem ir atbalstīt paralimpiskā sporta attīstību Latvijas reģionos, kā arī veicināt bērnu un jauniešu parasporta popularitāti. "Mēness aptiekas" sniegtais atbalsts palīdzēs arī profesionālajiem parasportistiem – gan sacensību sagatavošanās posmā, gan atbalstot sportistu dalību starptautiska līmeņa sacensībās.

Sadarbības līgumu parakstīja Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte un veselības uzņēmumu grupas "Repharm" direktoru padomes priekšsēdētājs Dins Šmits, klātesot paralimpiešiem Rihardam Snikus un Aigaram Apinim, kā arī aptieku uzņēmuma "Mēness aptieka" un Paralimpiskās komitejas pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!