Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas regbija čempionāta pirmā apļa septītās kārtas spēlē trešdien "Miesnieki/Ķekava" ar 31:3 (12:0) pieveica LLU.

"Miesniekiem" tā bija ceturtā uzvara sešos mačos, un komanda pirmo apli noslēdza trešajā vietā. Savukārt LLU piedzīvoja ceturto neveiksmi sešos mačos un pagaidām ieņem ceturto turnīra tabulas ailīti.

"Sāncenši bija nopietni gatavojušies šai spēlei un sapulcinājuši daudz nopietnāku sastāvu, nekā iepriekšējos mačos. Mēs turējāmies labi, bet tādu pārspēku nevarējām sevi parādīt no labākās puses. Izdevās izveidot dažus pretuzbrukumus, taču vienīgos punktus guvām ar Deivida Cjukšas soda sitienu. Esmu apmierināts ar mūsu sniegumu aizsardzībā, bet uzbrukumā brīžiem nespēlējām tā kā vajadzētu," pēc zaudējuma teica LLU galvenais treneris Arvis Pilenieks.

"Šoreiz spēlē vairāk dominēja spēka cīņas spēlētāji, nevis sānu izspēles meistari. Jāuzslavē arī LLU, kas sparīgi cīnījās, tomēr mūsu "smagajiem" bija neliels pārsvars. Pirmā apļa pēdējā mačā izcīnījām uzvaru – tas ir labi. Kā spēlēsim otrajā aplī, par to vēl domāsim un spriedīsim," viedokli pauda "Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Normunds Struža.

"Livland" Latvijas meistarsacīkšu turpinājumā ceturtdien, 16. jūnijā, pulksten 19.30 Juglā "Eži/LMT" uzņems "Kalve" regbistus. Tā būs spēle par pirmo vietu pēc pirmā apļa un centrālais mačs sezonas pirmajā daļā. Savukārt pirmā apļa pēdējais mačs Valmieras "Fēnikss" – RK "Baldone" atlikts uz nenoteiktu laiku.

Sezonas turpinājumā Latvijas ovālās bumbas meistaru un līdzjutēju uzmanība tiks piesaistīta Eiropas čempionātiem regbijā-7 sieviešu un vīriešu komandām, kas risināsies Rīgā 2. un 3. jūlijā (sievietes) un 9. un 10. jūlijā (vīrieši) Latvijas Universitātes stadionā. "Livland" Latvijas meistarsacīkšu otrais aplis sāksies 27. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!