Latvijā izgudrotā preparāta mildronāts lietošanā atzinies olimpiskais vicečempions brīvajā cīņā Davits Modzmanašvili, bet citi pieci gruzīnu cīkstoņi tiek turēti aizdomās par dopinga pārkāpumiem, trešdien paziņoja Gruzijas komandas vadība.

Kā vēsta "The Associated Press", gruzīnu cīkstonis dopinga lietošanā pieķerts pirms mēneša, taču tagad viņš atzinies, ka lietojis meldoniju jeb mildronātu. Tā kā Modzmanašvili šis ir jau otrais dopinga pārkāpums karjerā, tad viņam draud mūža diskvalifikācija.

Gruzijas cīkstoņu komandas treneris Vahtangs Blagidze atklājis, ka mildronāta lietošanā aizdomas krīt vēl uz pieciem gruzīnu cīkstoņiem, kuri uz laiku ir diskvalificēti. Šo sportistu vārdi publiski netiek ziņoti, kamēr nebūs analīžu B provju rezultāti vai arī paši sportisti neatzīsies grēkā. Neviens no šiem sportistiem pagaidām vēl nav izcīnījis tiesības startēt 2016. gada Rio olimpiskajās spēlēs.

Modzmanašvili pirms četriem gadiem Londonas Olimpiādē izcīnīja sudrabu svara kategorijā līdz 120 kilogramiem. Savukārt 2011. gadā viņš izcīnīja bronzu pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!