Foto: TASS/Scanpix/LETA

Jaukto cīņas mākslu (MMA) sacensību "Ultimate Fighting Championship" (UFC) viens no visu laiku izcilākajiem sportistiem Habibs Nurmagomedovs ceturtdien oficiāli pielika punktu savai karjerai, par ko jau izteicās iepriekš.

2020. gada oktobrī Nurmagomedovs pieveica Džastinu Geičī, uzreiz pēc tam paziņojot par karjeras beigām. Lai gan UFC rīkotājs Dana Vaits cerēja, ka tas ir tikai emocionāls lēmums un Nurmagomedovs atgriezīsies oktagonā, tagad Nurmagomedovs kopīgās vakariņās ar Vaitu pavēstījis, ka neplāno vēlreiz doties kādā cīņā.

"Labas vakariņas ar burvīgiem cilvēkiem. Dana Vait – liels paldies tev, brāli, un visai UFC komandai par iespēju sevi apliecināt. Puiši, pateicoties šim sporta veidam, jūs mainījāt daudzu dzīves," ierakstā sociālajos tīklos norāda Nurmagomedovs.

Pēc oktobrī aizvadītās cīņas Nurmagomedovs aiziešanu no sporta skaidroja ar to, ka viņš sev un ģimenei apsolījis, ka bez tēva, kurš bija arī viņa treneris kopš bērnības, ringā vairs neies. Atgādinām, ka Nurmagomedova tēvs Abdumanaps 58 gadu vecumā jūlijā mira Covid-19 izraisīto komplikāciju dēļ.

Nurmagomedovs ir aizvadījis 29 cīņas UFC ringā un visas ir uzvarējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!