Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Saeima ceturtdien, 1.februārī, atbalstīja lēmumprojektu par modernās pieccīņas sportista Oleksandra Pinčuka uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā, informēja Saeimas Preses dienests.

Pinčuks ir daudzkārtējs Ukrainas modernās pieccīņas čempions un no 2009. līdz 2016. gadam bija Ukrainas modernās pieccīņas izlases sportists. 2016. gadā viņš saņēma terminēto uzturēšanās atļauju Latvijā.

Savā apliecinājuma vēstulē Saeimai Pinčuks pauž vēlmi turpināt sportista gaitas un dzīvi Latvijā, kā arī pārstāvēt Latviju modernās pieccīņas sacensībās starptautiskajā arēnā.

Latvijas Modernās pieccīņas federācijas prezidents Jānis Liepiņš vēstulē Saeimai ir atzinīgi novērtējis sportista izteikto vēlmi pārstāvēt Latviju un norāda, ka federācija atbalsta iespēju Pinčukam turpināt trenēties modernās pieccīņas sporta veidā augstā līmenī, kā arī nākotnē startēt 2020. un 2024.gada olimpiskajās spēlēs Latvijas olimpiskās izlases sastāvā. Arī Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis vēstulē Saeimai pauda atbalstu Pinčuka uzņemšanai Latvijas pilsonībā.

2015. gadā Latvijas pilsonību saņēma arī cits ukraiņu modernās pieccīņas sportists Ruslans Nakoņečnijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!