Foto: F64
Pieredzējušais Latvijas modernās pieccīņas sportists Deniss Čerkovskis ceturtdien kvalificējās Lielbritānijā notiekošā Eiropas čempionāta finālam, iesaistoties cīņā par dalību Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Čerkovskis kvalifikācijas sacensību B grupā bija devītais. Savā kroņa disciplīnā - paukošanā - viņš uzrādīja labāko rezultātu, kamēr peldēšanā bija 25.pozīcijā. Savukārt apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā viņš bija 19.pozīcijā.

Summā Čerkovskis iekrāja 1139 punktus.

Nevienam no pārējiem trim Latvijas sportistiem kvalificēties finālam neizdevās.

A kvalifikācijas grupā Pāvels Švecovs paukošanā bija trešais, kamēr peldēšanā - devītais. Krietni vājāk viņam klājās apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā, kur 20.vieta, bet summā sportists tika pie 1125 punktiem un 17.pozīcijas. Uzreiz aiz viņa ar 1121 punktu ierindojās Ruslans Nakonečnijs, kurš pēc paukošanas bija vien 26.pozīcijā, bet peldēšanā ieņēma 15.vietu. Savu sniegumu Ukrainā dzimušais un augušais sportists uzlaboja apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā, būdams sestais.

Tāpat finālsacensībās neiekļuva Ņikita Bistrovs, kurš summā tika pie 1025 punktiem, ierindojoties 27.vietā B grupā.

Finālsacensības kungiem iecerētas sestdien, bet piektdien kvalifikāciju aizvadīs dāmas, kur Latviju pārstāvēs Jeļena Rubļevska un Olga Šislova.

Šajā Eiropas čempionātā noris arī atlase nākamā gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Tajās iekļūs finālsacensību astoņi labākie atlēti, bet vēl pa trim ceļazīmēm tiks sadalītas arī 2016.gada pasaules meistarsacīkstēs.

Savukārt pēdējie seši olimpisko spēļu dalībnieki 2016.gadā tiks noteikti pēc vietas pasaules rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!