Foto: Publicitātes foto

Latvijas sportists Pāvels Švecovs piektdien izcīnīja otro vietu Bulgārijā notiekošajā Eiropas junioru čempionātā modernajā pieccīņā.

Kaut lielāko sacensību daļu Švecovs atradās vadībā, noslēgumā viņu tomēr apsteidza krievu sportists Jegors Pučkarevskis.

Finālsacensībās Švecovs vadību pārņēma jau pēc paukošanas, kurā savāca 1024 punktus. Ja vēl pēc paukošanas Švecovs dalīja līderpozīciju ar krievu Iļju Šugarovu, pēc peldēšanas, kurā Latvijas sportists bija ceturtais ātrākais, viņš jau kļuva par vienīgo kopvērtējuma līderi.

Jāšanā Švecovs uzrādīja piekto rezultātu starp visiem sportistiem un vēl vairāk nostiprināja līderpozīciju, tāpēc apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā jau devās 23 sekundes pirms viņa tuvākā konkurenta Pučkarevskis. Tomēr noslēdzošajā distancē Pučkarevskis bija ievērojami ātrāk, finišējot desmit sekundes pirms Švecova. Savukārt divas sekundes pēc Latvijas sportista distanci beidza brits Samuels Karijs.

Summā Pučkarevskis izcīnīja 5828 punktus, Švecovam bija 5788 punkti, bet Karijs atpalika vēl par astoņiem punktiem.

Kā ziņots, pirms tam trešdien kvalifikācijā Švecovs uzrādīja sesto labāko rezultātu savā grupā, kvalificējoties finālam.

Švecovs ir vienīgais Latvijas pārstāvis šajā čempionātā.

Pērn Švecovs un Olga Šišlova kļuva par Eiropas junioru čempioniem jauktās stafetes sacensībās. Pagājušajā čempionātā individuālajā ieskaitē Švecovs ieņēma 20.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!