Foto: F64
"Mogo-RTU"/"Rockets" komanda svētdien kā pirmā sasniedza "Elvi florbola līgas" vīriešu turnīra izslēgšanas spēļu pusfinālu.

Ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā mačā "Mogo-RTU"/"Rockets" izbraukumā ar 8:3 (1:1, 4:2, 3:0) pārspēja "Valmiera"/ViA vienību, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-0.

Uzvarētāju labā ar trim vārtiem jeb "hat-trick" šajā mačā izcēlās Dinārs Vaitaitis.

Tikmēr par sestdien piedzīvotu zaudējumu revanšējusies regulārā turnīra uzvarētāja "Lielvārde", kas viesu laukumā ar 7:1 (2:0, 4:0, 1:1) sagrāva Liepājas "Kuršus", sērijā izvirzoties vadībā ar 3-1.

Toms Akmeņlauks "Lielvārdes" labā šajā mačā guva trīs vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Sērijā neizšķirtu 2-2 izdevies panākt pagājušās sezonas Latvijas čempionei Cēsu "Lekrings", kas savā laukumā ar 6:5 (2:2, 2:1, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pārspēja Kocēnu "Rubreni".

"Lekringa" labā izšķirošo "bullīti" realizēja Andris Malkavs.

Savukārt pirmo zaudējumu cietusi "Ulbroka"/"Masters", kas izbraukumā ar 7:8 (1:2, 3:2, 3:3, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos piekāpās "Rīgai", kas līdz ar to samazināja sērijā rezultāta starpību līdz 1-3.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti cīņā līdz vienas komandas četrām uzvarām, bet finālā otro reizi pēc kārtas būs tikai viena spēle. Viena spēle noteiks arī bronzas medaļu ieguvējus. Jau zināms, ka izšķirošās spēles par medaļām notiks 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Savukārt četras komandas, kas nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, saglabājot regulārajā turnīrā iegūtos punktus, aizvadīs divu apļu papildturnīru. Komandai, kura ierindosies pēdējā vietā, būs jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu "Elvi Florbola līgā" līdz četrām uzvarām ar pirmās līgas komandu, kas pretendēs uz iekļūšanu virslīgā.

Kā zināms, regulārajā čempionātā uzvaru ar 58 punktiem 22 spēlēs izcīnīja "Lielvārde". Ar 45 punktiem tai sekoja "Ulbroka"/"Masters", bet "Mogo-RTU"/"Rockets" par diviem punktiem mazāk. Tikmēr vēl par punktu mazāk izcīnīja "Rubene" un "Lekrings", kamēr 41 punkts bija "Valmiera"/ViA kontā.

Savukārt "Elvi florbola līgas" dāmu turnīrā graujošu uzvaru guvusi pagājušās sezonas Latvijas čempione "Rubene", kas izbraukumā ar 10:3 (3:1, 5:0, 2:2) pārspēja "Rīgas Lauvas".

"Rubenes" sastāvā trīs vārtus guva Liene Adamane.

Citā svētdienas mačā NND savā laukumā ar 9:2 (4:0, 4:2, 1:0) pieveica LiepU komandu, ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izceļoties Lindai Austrumai.

Čempionāta kopvērtējumā līderes godā ar 49 punktiem 19 spēlēs atgriezusies "Rubene", bet par punktu mazāk ir "Ķekavai".

Titulētās "Rubenes" florbolistes triumfēs regulārajā sezonā, ja nezaudēs punktus pēdējā mačā pret LiepU komandu.

Trešajā vietā ar 29 punktiem ir NND komanda, 20 punktus ieguvušas "Rīgas Lauvu" spēlētājas, pie 16 punktiem tikušas Ķekavas "Bulldogs" florbolistes, kuras turpina cīnīties par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru, bet LiepU rēķinā ir seši punkti.

"Elvi" florbola līgā sievietēm šosezon ir par divām komandām vairāk nekā pirms gada. Lai arī savu dalību jaunajā čempionātā nepieteica pagājušās sezonas bronzas medaļniece RSU, komandām Kocēnu "Rubene", "Ķekava" un Ķekavas "Bulldogs" pievienojušās trīs jaunpienācējas no pirmās līgas.

Čempionāta pirmajā posmā visas sešas komandas aizvadīs četru apļu turnīru. Izslēgšanas spēlēs iekļūs četras labākās komandas, kas pusfināla sēriju aizvadīs līdz četrām uzvarām, bet medaļu likteni izšķirs tikai viena spēle 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Visas sieviešu komandas, kuras šo sezonu pabeigs bez diskvalifikācijas, arī 2016./2017.gada sezonā drīkstēs spēlēt virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!