Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Karloss Sainss piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Monako "Grand Prix" pirmajā treniņbraucienu sesijā, bet otrajā labāko rezultātu sasniedza "Red Bull" pilots nīderlandietis Makss Verstapens.

Pirmajā sesijā "Ferrari" pilots Sainss apli veica minūtē un 13,372 sekundēs.

"Aston Martin" pilots Fernando Alonso atpalika 0,338 sekundes, bet "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons - 0,663 sekundes.

Vēl trīs sekundes tūkstošdaļas lēnāks bija "Red Bull" pilots Serhio Peress, mājinieks Šarls Leklērs ("Ferrari") līderim zaudēja 0,721 sekundi, bet pašreizējais čempions un sacensību līderis "Red Bull" pilots Makss Verstapens no labākā laika atpalika 0,872 sekundes.

Sesiju uz neilgu laiku patraucēja vācu pilots Niko Hilkenbergs no "Haas" komandas, kura bolīds pēc izbraukšanas no tuneļa sagriezās šķērsām.

Tikai 15.vietu ieņēma otrs "Mercedes" pilots Džordžs Rasels.

Otrajā sesijā Verstapens trasi izbrauca minūtē un 12,462 sekundēs, apsteidzot abus "Ferrari" pilotus. Leklērs zaudēja divkārtējam pasaules čempionam 0,065 sekundes, bet Sainss - 0,107 sekundes.

Ceturtajā vietā ierindojās Alonso (+0,220), piektajā - Lendo Noriss no "McLaren" (+0,444) un sestajā - Hamiltons (+0,498).

Peress finišēja septītais, komandas biedram piekāpjoties 0,529 sekundes, bet Rasels, salīdzinot ar pirmo sesiju, pakāpās par trim vietām augstāk.

Hilkenbergs tika līdz 15.pozīcijai, bet Aleksanders Albons iestūrēja savu "Williams" apmalē un treniņbraucienu sesiju beidza priekšlaicīgi, pats iztiekot bez smagākiem savainojumiem.

Sestdien būs vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet prestižā Monako "Lielās balva" tiks izcīnīta svētdien.

Trijās no piecām sacensībām šosezon uzvarējušajam nīderlandietim Maksam Verstapenam ("Red Bull") kopvērtējumā ir 119 punkti, 14 punkti mazāk ir viņa komandas biedram Serhio Peresam, bet 75 punktus sakrājis ir Fernando Alonso ("Aston Martin").

Šobrīd F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!