Foto: AP/Scanpix

Slavenā boksera Muhameda Ali un viņa pretinieka Sonija Listona cimdi sestdien izsolē pārdoti par 960 000 ASV dolāru, vēsta izsoļu nama "Heritage Auctions" mājaslapa.

Par spīti augstajai summai, izsoļu nams sagaidījis, ka pārdošanas cena būs lielāka par miljonu dolāru.

Pārdotos cimdus Ali un Listons vilkuši slavenajā 1965.gada 25.maija cīņā, kas notika ASV, Menas štatā. Toreiz Kasiuss Klejs pirmo reizi izgājis ringā ar vārdu Muhameds Ali, un mazāk nekā divu minūšu laikā spējis nokautēt savu pretinieku Listonu. Daļa skatītāju, tajā skaitā Ali, uzskatīja, ka Listons apzināti nokritis.

Pēc cīņas cimdus sev paņēmis tiesnesis Džordžs Russo. Tikai pēc vairākiem desmitiem gadu viņš pārdevis tos kādam Kalifornijas kolekcionāram, kurš cimdus izlicis izsolē.

2014.gada augustā izsolē Klīvlendā tika pārdoti cimdi, kuros Ali boksējies vienā no trim "gadsimta cīņām" ar Džo Freizeru. Toreiz anonīms pircējs tos iegādājies par 388 300 tūkstošiem dolāru.

Savukārt pagājušā gada februārī par 836 500 dolāriem pārdoti cimdi, kuros Ali pirmoreiz kļuva par pasaules čempionu smagajā svarā.

Ali tiek uzskatīts par vienu no vispazīstamākajiem bokseriem vēsturē. Viņš ieguva absolūtā pasaules čempiona titulu smagajā svarā periodā no 1964. līdz 1966.gadam, kā arī no 1974. līdz 1978.gadam. 1960.gadā viņš ieguva olimpiskā čempiona titulu svara kategorijā līdz 81 kilogramam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!