Foto: F64

Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze sestdien Bernē ieņēma sesto vietu starptautiskajās vieglatlētikas sacensībās "CITIUS Meeting".

Savu labāko rezultātu viņa sasniedza ceturtajā sērijā, kad šķēpu meta 58,43 metru tālumā.

No pārējiem četriem mēģinājumiem divos ieskaitītajos viņš šķēps lidoja 57,06 un 58,31 metra tālumā. Aiz pirmā trijnieka palikušas sportistes izpildīja piecus metienus.

Ar jaunu sacensību rekordu – 64,16 metriem – uzvarēja čehiete Nikola Ogrodnīkova, bet otrā bija viņas tautiete pasaules rekordiste Barbora Špotākova, kuras labākais rezultāts bija 61,95 metri.

Spraigā cīņā par bronzu austriete Viktorija Hudsone pārspēja lietuvieti Livetu Jasjunaiti. Abas šķēpu meta 61,64 metru tālumā, bet otrs labākais rezultāts bija austrietei - 60,77 metri pret 58,14.

Sacensībās piedalījās deviņas šķēpmetējas.

Tikmēr ceturtdien Somijas pilsētā Lahti "Motonet GP" sacensības startēja divi Latvijas pārstāvji. Trešais ar rezultātu 75,71 metrs bija Gatis Čakšs, bet Rolands Štrobinders ar rezultātu 73,93 metri – sestais. Uzvarēja somu šķēpa metējs Lassi Etelatalo ar rezultātu 81,95 metri.

Savukārt kārtslēcējs Mareks Ārents piektdien Polijā sacensībās Bjalistokas centrālajā laukumā ar 5,36 metru augstumā pārvarētu latiņu ieņēma piekto vietu. Ar jaunu personīgo rekordu uzvarēja amerikānis Mets Ludvigs, kurš pārvarēja 5,80 metrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!