61 gada vecumā mūžībā devies bijušais Latvijas izlases handbolists Andris Skapsts, vēsta Latvijas Handbola federācija.

Vaiņodē dzimušais Skapsts handbolu sāka trenēties 11 gadu vecumā 1972. gadā pie trenera Arvīda Desmitnieka. 1976. gadā Skapstu pirmo reizi uzaicināja uz Latvijas jaunatnes izlasi. 1978./1979. gadā viņš sāka mācības Murjāņu sporta internātskolā, bet 1978. gadā tika līdz PSRS jauniešu izlasei.

Pēc vidusskolas beigšanas Skapsts spēlēja meistarkomandā "Celtnieks" un Latvijas nacionālajā izlasē. Pēc meistarkomandas vēl spēlēja "Universitātes spoerts", "RTU seniori" un "Priekule/Vaiņode" komandas sastāvos. Pēdējo savu handbola spēli Skapsts aizvadīja Vaiņodes handbolistu salidojumā "Vaiņodes handbolam 50", kopā ar saviem cīņas biedriem un citiem bijušajiem un esošajiem Vaiņodes handbolistiem.

Savulaik Skapsts par handbolu ir teicis: "Pateicoties handbolam no slima bērna kļuvu par veselu vīrieti!". Kā vēsta Latvijas Handbola federācija, pirms došanās mūžībā Skapsts vēlējies atvadīties no līdzcilvēkiem ar šādiem vārdiem: "Draugi, paldies par katru mirkli, ko piedzīvojām kopā, tiksimies otrā pusē."

Atvadīšanās no Skapsta notiks sestdien, 14. janvārī, plkst 13:00 Vaiņodes kapos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!