Foto: F64

Meitene ar masku un vīrs ar zeltu, debitants ar plānu un vecmeistars ar bagāžu – šās nedēļas MVP varoņu sastāvs visai raibs, taču neapstrīdami – izteiksmīgs, un visiem kaut kā izdevies sastapties uz vienas takas. Bagātāki tie, kas jau izlasījuši, bet neba izmisumā jākrīt arī tiem, kas vēl nav – jo visi MVP raksti joprojām pieejami un lasāmi ikvienam abonentam vai izmēģinājuma tūres dalībniekam.

Mairim Briedim ir jāraksta grāmata. Bet godīga...


Foto: Vladislavs Proškins/F64

"Neviens cits latvietis nav spējis izsisties tik prestižā, naudīgā, šaubīgā, neregulētā, nekrietnā un nežēlīgā vidē, kāda apstāv profesionālo boksu...." Mirkli pirms lielās cīņas, kurā Mairis Briedis mēģinās sasaistīt savu vārdu ar Muhameda Ali leģendu – Raimonda Rudzāta raksts par boksera personības pretrunīgajām šķautnēm un ietekmi uz Latvijas popkultūru. "Esam laikabiedri personībai, kādu noteikti otrreiz vairs nepiedzīvosim, un procesam, kuru, visticamāk, otrreiz vairs nepieredzēsim."

Lasīt vairāk

'Atbraucis un pat nestartē...' Vihrova grūtais ceļš līdz olimpiskajam zeltam


Foto: Ģirts Ozoliņš/F64

Nozīmīgās lietas bieži vien saliekas kopā no šķietami maznozīmīgiem sīkumiem. Vingrotājs Igors Vihrovs pirms 20 gadiem nebija starp olimpisko spēļu favorītiem, viņš pat bija starp kandidātiem palikšanai mājās, jo vienubrīd šķita, ka treniņu biedram izredžu būtu vairāk. Arī brīdī, kad pieņēma lēmumu attiekties no daudzcīņas sacensībām, viņš daudzu acīs bija kārtējais olimpiskais tūrists. Tomēr kļuva par pirmo olimpisko čempionu neatkarīgās Latvijas vēsturē. Aizvadītā ceturtdiena iezīmēja apaļu jubileju.

Lasīt vairāk

Vēlējās kārt bučus uz nagliņas. Spītīgais izlases debitants Krollis


Foto: Latvijas Futbola federācija

18 gadu vecumā, un jau – starp "vilkiem"... Futbola izlases jaunākais dalībnieks, "Metta" audzēknis Raimonds Krollis ar debiju valstsvienības rindā šķietami nokļuvis citā orbītā, tomēr pats ērgļa spārnus nav izpletis. Tam nav nedz laika, nedz noskaņojuma, jo Raimonds studē divās universitātēs, un sportu joprojām nebūt neuzskata par savas dzīves lielo iespēju un glābšanas riņķi. "Negribu iet ceļu, ka visu dzīvi pavadu futbolā un pēc karjeras atliek trenera darbs," sarunā ar Reini Lāci un Miķeli Osi atzīst jaunais uzbrucējs...

Lasīt vairāk

Neatbildētais jautājums: bija vai nebija Tīna Graudiņa inficējusies ar Covid-19?


Foto: F64

Aizstāvēt Eiropas čempioņu titulu mājas smiltīs Jūrmalā – Latvijas labākajam pludmales volejbola dāmu duetam Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai vēl nesen tas šķita kā sapnis. Taču vienā dienā tas pārvērtās par murgu – apstiprinoties pozitīvam Covid-19 testam. Tālākā notikumu attīstība šo rēbusu tikai sapiņķerē arvien ciešāk... "Emocionālā ziņā tikām izvadātas pa amerikāņu kalniņiem. Izmisums un bēdas, tad neliels cerību stariņš. Kad beidzot pienāca Eiropas čempionāts, bijām pateicīgas par to vien, ka vispār varam piedalīties..."

Lasīt vairāk

Kas gaidāms "MVP"


Nākamnedēļ palūkosimies caur aizkaru šķirbu, kā izskatās patlaban piespiedu dīkstāvē sēdošās Rīgas "Dinamo" saimniecībā, mēģināsim restaurēt apstākļus, sajūtas un sekas, kas pavada kādu ļoti nepatīkamu profesionālās riteņbraukšanas sastāvdaļu, turpinot vēsturisko rakstu sēriju par Latvijas izcilajām komandām, atgriezīsimies kādā ledus laukumā zem pieciem riņķiem, un vēl daudz ko citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!