Foto: Gata Pabērza kolāža
Pagājušajā nedēļā pastāstījām par pāris latviešu vēsturisko ierakstu mūsu platuma grādos visai neierastā sporta veidā, piedāvājām komentārus par profesionālo sportistu vērtēšanas skalām un apskatījām vairākas zīmīgas un ietekmīgas personības pasaules sportā.

197 centimetri un 145 kilogrami. Vai Latvijas dižozoli ieaugs Amerikas zemē?

Foto: DELFI kolāža

Amerikāņu futbols Latvijā joprojām ir kaut kas tāls un eksotisks, taču divi šeit pat uzauguši puiši – Ralfs Rūsiņš un Kārlis Gustavs Brauns – ir gatavi apliecināt, ka arī latviešu ozoliem ir vieta Amerikas popkultūras sporta veidā nr.1. Pirmais centīsies iekļūt Nacionālās futbola līgas (NFL) komandā, bet otrais mēģinās iegūt sev stabilu lomu Kanādas Futbola līgas (CFL) komandā.

Lasīt vairāk

Tituli, sānsoļi un bankrots. Kā parādi iedzina Borisu Bekeru cietuma kamerā

Foto: SWNS/Scanpix/LETA

Jaunākajai paaudzei Boriss Bekers drīzāk asociējas kā bijušais Novāka Džokoviča treneris, taču vācietis pats savulaik bija tenisa zvaigzne, kas izcīnīja sešus "Grand Slam" titulus, ieskaitot pirmo tikai 17 gadu vecumā. Šodien viņa trofejas tiek meklētas, lai palīdzētu atdot Bekera parādus, bet pats bijušais tenisists savās nedienās drīzāk vaino apkārtējos. Tuvākos divarpus gadus iespēja laboties viņam tiek piedāvāta aiz cietuma restēm.

Lasīt vairāk

Spēlētāju mīlulis un klubu ienaidnieks. Kas bija futbola superaģents Mīno Raiola?

Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Futbola aģenti bieži vien izvēlas būt draudzīgās attiecībās ar klubu pārstāvjiem, jo tas viņiem pašiem nodrošina stabilus ienākumus no spēlētāju transfēriem. Mīno Raiola bija citāds – viņam pirmajā vietā vienmēr bija spēlētājs, bet otrajā – viņš pats. Tas provocēja konfliktus ar klubu treneriem, bet futbolistu vidū viņš bija ļoti iecienīts, ko apliecināja viņa zvaigžņoto klientu saraksts. 30. aprīlī viņš šķīrās no šīs pasaules tikai 54 gadu vecumā...

Lasīt vairāk

Vēl aizvadītajā nedēļā pastāstījām par kādu nenotikušu atentātu pret NBA komandas Losandželosas "Lakers" galveno treneri, Raimonds Rudzāts izvērtēja atšķirības starp labāko un izcilāko, bet Jānis Freimanis savā komentārā uzskaitīja iemeslus par sliktu bērna audzināšanai par profesionālu sportistu.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā turpināsim sekot pasaules čempionātam hokejā Somijā un aprunāsimies ar kādu no Latvijas hokeja izlases spēlētājiem, Armands Puče atgādinās par Juri Savicki un citiem "neitrālajiem" Latvijas sportā, pastāstīsim par kādu nepatīkamu faktu Arnolda Švarcenegera dzimtas vēsturē,aplūkosim kādas pasaules tenisa zvaigznes dīvainības un mēģināsim saprast, kāpēc Toronto "Maple Leafs" jau vairāk nekā 50 gadus nespēj izcīnīt Stenlija kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!