Foto: Viesturs Lācis

Trešdien, 29. martā, Ministru prezidenta Māra Kučinska vadītā Latvijas Nacionālā sporta padome atbalstīja finansējuma piešķiršanu pieciem sporta veidiem – bobslejam, skeletonam, kamaniņu sportam, biatlonam un hokejam, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejas pārstāve Ilze Pavlova.

Gatavojoties Ziemas Olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, tika nolemts virzīt valdībā jautājumu par finansējuma piešķiršanu tās realizācijai 680 tūkstošu eiro apmērā, informēja Valsts kancelejas pārstāve. Tā paredzēta bobslejam, skeletonam un kamaniņu sportam - prioritāri atbalstāmiem ziemas sporta veidiem, kuriem ir visaugstākais potenciāls izcīnīt medaļas.

Kučinskis norādīja, ka atbalsts šiem sporta veidiem ir nepieciešams, ņemot vērā, ka runa ir ne tikai par sportistu atbalstīšanu, bet arī par valsts tēla spodrināšanu. "Šeit vairs nav runa tikai par atbalstu sportam – gan bobslejistiem, skeletonistiem un kamaniņu braucējiem, gan arī biatlonistam Andrejam Rastorgujevam ir lielas izredzes gūt augstus rezultātus olimpiskajās spēlēs, un tas nozīmē labu atpazīstamību valstij," sacīja Kučinskis.

Tāpat tika nolemts virzīt valdībā jautājumu par finansējuma piešķiršanu 150 tūkstošu eiro apmērā valsts programmai "Sports", šos līdzekļus paredzot Latvijas hokeja izlases startu nodrošināšanai pasaules čempionātos.

Abos gadījumos par finansējuma piešķiršanu jālemj Ministru kabinetam, uzsver Pavlova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!