Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Hjūstonas "Rockets" basketbolists Čārlzs Bārklijs būs spiests samaksāt 20 000 dolāru sodu par tiesnešu darbības kritizēšanu pēc trešdien zaudētās spēles ar "Suns".
Trešdienas spēlē "Rockets" pēc diviem papildlaikiem ar 122:128 zaudēja Fīniksas "Suns". Pēc mača "Roskets" kapteinis Bārklijs asi kritizēja pieredzējušo tiesnesi Maiku Metisu: "Mūsu komandas zaudējumam ir tikai viens iemesls. Tas ir Maiks Metiss. Varu tikai piepilst, ka viņš ir slikts tiesnesis."

Par strīdu pārmetumu iemeslu kļuva Metisa pieņemtais lēmums 3,5 sekundes pirms pirmā papidlaika beigām. "Rockets" basketbolists Kelvins Kato nerealizēja soda metienu, bet Bārklijs spēja izcīnīt atlēkušo bumbu. Metiss fiksēja noteikumu pārkāpumu no Bārklija puses.

Tiesnesis Metiss uzmanību izpelnījās pēc skandāla ar nodokļu maksāšanu. Viņš bija viens no septiņiem tiesnešiem, kuri, apzināti uzrādot augstākās aviobiļešu cenas, nelikumīgi izvairījās no pilnas nodokļu summas maksāšanas.

Bārklijs pēcspēles komentārā vēl piebilda, ka pēc šī skandāla NBA nevajadzēja atjaunot Metisu tiesneša amatā.

Šajā sezonā Bārklijs jau saņēma naudas sodu. Par incidentu ar Losandželosas "Lakers" basketbolistu Šakilu O'Nīlu viņam nācās šķirties no 5000 dolāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!