Foto: Publicitātes attēli
Nedēļas nogalē Upesciemā uz tradicionālo turnīru "Garkalnes kauss 2019" pulcēsies ievērojams skaits petanka spēlētāju no deviņām valstīm. Petanka kluba "Warriors" rīkotais turnīrs šogad būs kā ģenerālmēģinājums 2020. gada Eiropas čempionātam, kas risināsies Rīgā, informē Latvijas Petanka sporta federācija.

Upesciemā rīkotais turnīrs tradicionāli ir lielākais un populārākais ne tikai Baltijā, bet visā Austrumeiropā. Divās dienās trijnieku un divnieku sacensībās piedalīsies rekordliels petankas spēlētāju skaits turnīra vēsturē - apmēram 160 petanka spēlētāji no deviņām valstīm. Upesciemā par "Garkalnes kausu 2019" cīnīsies spēlētāji no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas, Somijas, Polijas, Lielbritānijas un Mongolijas.

"Trijnieku sacensībās mums būs 45 komandas, bet divniekos – 60. Speciāli turnīra raitai norisei esam paplašinājuši laukumu skaitu. Upesciemā spēles risināsies uz pasaules līmenim atbilstošiem 34 laukumiem. Šajā jomā tuvojamies jau Skandināvijas sacensību līmenim, kas ir ļoti augsts. Ar Garkalnes novada domes atbalstu esam krietni pacentušies, lai dalībniekiem būtu vislabākie apstākļi un viņi mājās dotos ar lieliskiem iespaidiem par sacensībām Upesciemā," stāsta Latvijas Petanka sporta federācijas prezidents Juris Silovs. "Īpaši vēlos uzsvērt, ka pirmo reizi Upesciemā redzēsim pasaules augstākā līmeņa spēlētājus. Uz aicinājumu ierasties atsaucās un spēlēs savā labākajā sastāvā Polijas vīriešu izlase, kas ir pasaules TOP 10 līmeņa komanda. Polijas izlases rindās redzēsim arī šobrīd pasaules labāko petanka spēlētāju TIRa vingrinājumā (bumbas mešanā uz precizitāti)."

"Garkalnes kauss 2019" rīkotājiem būs kā ģenerālmēģinājums 2020. gada Eiropas čempionātam, kas notiks Rīgā. Nākamā gada 17.-20. septembrī Vecā kontinenta labākie petanka spēlētāji pulcēsies Ķīpsalas hallē, kur noskaidros labākos šī sporta veida pārstāvjus Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!