Foto: Reuters/AP/Scanpix/LETA

Ukrainis Oleksandrs Usiks pēc savas otrās uzvaras pār Entoniju Džošua savu boksera karjeru apņēmies turpināt tikai ar cīņu pret citu Lielbritānijas smagsvaru Taisonu Fjūriju. Abas puses ieinteresētas savstarpējā duelī, kas solās būt ne tikai dārga, bet līdz šim smagsvaros nepieredzēta cīņa, jo pirmo reizi kļūtu zināms neapstrīdams pasaules čempions ar četrām pasaules čempiona jostām.

Profesionālā boksa vide ir diezgan sarežģīta, tajā sportiskie principi ne vienmēr ir svarīgākie. Milzīga loma ir ne tikai lieliskai aizvadīto cīņu bilancei, bet arī veiksmīgai menedžera izvēlei, kurš veicinās boksera iespējas tikt pie lielām boksa cīņām un iespējām cīnīties par čempiona tituliem. Ļoti bieži vienošanās panākšana par boksa mača aizvadīšanu ieilgst, jo katra puse vēlas panākt savu prasību izpildi. Usika un Fjūrija cīņas gadījumā galvenais jautājums būs nauda, kas atbilstu šāda mēroga cīņas apmēriem.

Starptautiskā boksa slavas zāle (IBHOF) par prestižākajām čempiona jostām atzīst četras – Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Pasaules Boksa padomes (WBC). To, kura rīcībā ir visas čempiona jostas, var dēvēt par neapstrīdamu pasaules čempionu.

Smagajā svarā, kurā bokseri cīnās bezlimita svara kategorijā, neapstrīdama pasaules čempiona nav bijis kopš 2000. gada, kad visas prestižās čempiona jostas piederēja

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!