Foto: Mārtiņš Zilgalvis/F64

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks svētdien Abū Dabī izcīnīja piekto vietu "Longines" pasaules reitinga ieskaites maršrutā, informē Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

Neretnieks turpina startēt Apvienotajos Arābu Emirātos, kur svētdien ar zirgu "Valour" piedalījās CSIO5* līmeņa Arābu līgas nāciju kausa sacensībās.

"Šeit ir ļoti augsta līmeņa sports un labi apstākļi, gan zirgiem, gan komandai. Protams, ar lielām cerībām uz labiem rezultātiem. Pirmajā dienā "Grand Prix" kvalifikācijā pamatmaršrutu izlecām tīri, pārlekšanā iekļuva 18 dalībnieki, tāpēc bija jāriskē un šoreiz vienu nogāzām. "Grand Prix" maršrutā ar 160 centimetrus augstiem šķēršļiem lecām pārliecinoši, taču pirmais starta numurs mums uzlika papildu spiedienu par laika normu, tāpēc maršruta beigās pieļāvu vienu kļūdu, rezultātā 13.vieta, ar ko gan neesmu apmierināts," saka Neretnieks.

"Sestdien Valūrs atpūtās un svētdien maršrutā ar 150 centimetrus augstiem šķēršļiem izlecām bez kļūdām ātrā laikā. Pārlekšanas maršruts Valūram nebija parocīgs, tomēr to veicām bez kļūdām un ieguvām piekto vietu. Protams, esam ļoti izsalkuši arī pēc uzvarām, bet sezona tikai sākas. Īpašs prieks par visas komandas paveikto profesionālo darbu, lai sagatavotu Valūru 160 centimetru augstiem maršrutiem, kas arī bijis izaicinājumu pilns pēdējo mēnešu laikā," stāsta sportists.

"Valour" šīs ir tikai otrās sacensības AAE tūrē. Neretnieka zirgi atlidoja uz AAE jau oktobra beigās un veica garu sagatavošanās posmu, kura laikā bija jātiek galā ar iekrātajām traumām un jāatgūst maksimāli laba sportiskā forma.

"Valūrs atpūtas un sagatavošanās perioda laikā bija regulārs klients zirgu SPA centrā, kur viņš daudz peldēja un izmantoja dažādas terapijas traumu ārstēšanai un muskuļu saišu stiprināšanai. Tāpat mums ir regulāri, ļoti eksotiski treniņi vietējā tuksnesī, reizēm pavadot treniņu kamieļu baru kompānijā," stāsta Neretnieks.

Neretnieks Apvienotajos Arābu Emirātos bāzējas jau novembra mēneša kopā ar savu audzēkni, Uzbekistānas sportistu Abdurahmonu Abdulajevu. Neretnieks AAE aizvadīs vēl 4-5 sacensību nedēļas. Viņš AAE startē ar diviem zirgiem - olimpisko spēļu partneri "Valour" lielā apļa maršrutos un "Eisamniek" vidējā apļa maršrutos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!