Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks pirmās sacensības šajā gadā sācis ar pārliecinošu uzvaru pasaules reitinga "Longines Ranking" maršrutā Spānijā un 3. vietu "Grand Prix" maršrutā, kur abus panākumus guvis ar ķēvi J'adore Van't Voortveld, ziņo sportista pārstāvji.

"Sezonu esam sākuši ar lieliskiem rezultātiem, visiem zirgiem bija sešu nedēļu pauze, visi ir atpūtušies, leca ļoti labi un sezonu iesākām tiešām pārliecinoši," par pirmajiem šī gada startiem saka jātnieks Kristaps Neretnieks.

"Sākām sezonu Valensijā, divi zvaigžņu statusa sacensībās, kopā startēju ar pieciem zirgiem – septiņu gadu vecu zirgu konkurencē ar Chicarito un četriem lielajiem zirgiem Udgi Girl des GY, Go Four It B, Cerosino un J'adore Van't Voortveld – katram ir vismaz viena godalgota vieta vai pjedestāla vieta un J'adore pat divas – uzvara un 3. vieta pasaules reitinga maršrutos. Kopā šajā nedēļas nogalē esam ieguvuši 90 reitinga punktus, kas ir kolosāli," stāsta sportists.

"Mums ir divas jaunas sadarbības ar zirgiem, viens no viņiem – desmitgadīgais Cerosino, kurš pie manis ir burtiski dažas dienas, tāpēc neko daudz par viņu nevaru pateikt. Pirmajā dienā lecām 130 cm maršrutu lēni, mierīgi bez soda punktiem, bet sestdien vidējā apļa finālā ar 140 cm augstiem šķēršļiem un pārlekšanu ieguvām 3. vietu, zirgs ir spēcīgs un skaists, šķiet, rezultāts arī runā pats par sevi," saka Neretnieks.

Neretnieks nākamos mēnešus pavadīs Spānijā un Portugālē, kur šobrīd notiek lielākās konkūra sacensības un turnīri Eiropā.

"Ceram, ka starptautiskās sacensības netiks atceltas un soli pa solim varēsim turpināt gatavoties Tokijas spēlēm," saka sportists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!