Foto: AFP/Scanpix
Sportā talismani kļuvuši par neatņemamu sastāvdaļu. Futbolā, basketbolā, hokejā un citos sporta veidos tie izklaidē un uzmundrina atnākušos līdzjutējus.

Labs talismans var arī uzlabot komandas vai kāda notikuma reputāciju. Laba talismana īpašības ir neatlaidība un mežonība.

Tomēr sporta pasaulē ir vairāki biedējoša paskata talismani, tāpēc portāls "Delfi" piedāvā savu vērtējumu par desmit neveiksmīgākajiem talismaniem.

Lācis ar "tukšajām acīm"


Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Jūtas "Jazz" par talismanu sev izvēlējies lāci. Tas līdzjutējus priecē ar dažādiem akrobātiskiem trikiem - sākot ar bumbas triekšanu grozā no augšas, līdz pat braukšanai ar motociklu. Tomēr lācis ir biedējošs ar savām tukšajām acīm.

Bruņurupucis nindzja


Foto: AFP/Scanpix

Teksasas Kristiešu universitātē beisbola, amerikāņu futbola un citās sacensībās ir redzama varde. Tai esot iedots vārds Supervarde, bet līdzjutējiem to patīk dēvēt par Bruņurupuci nindzju no multfilmām.

Insekts hokeja laukumā


Foto: Privātais arhīvs

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" talismans ir kukainis ar vārdu Stingers. Pēc skata tas nav patīkams, tas nav jauks, un apgalvo,ka tas arī neesot smieklīgs.

Talismans - kukurūzas vālīte


Foto: Publicitātes attēli
Vičitas Štata universitātes sporta pasākumos redzams dīvaina paskata talismans. Tas izskatās pēc kukurūzas vālītes. Universitāte ar šo talismanu gribēja uzlabot savu reputāciju, bet diez vai tas viņiem izdevās.

Zivs beisbola laukumā


Foto: AFP/Scanpix

ASV beisbola komanda Floridas "Marlins" par savu talismanu izvēlējās zivi - Atlantijas zilo marlīnu, jo komandas vadība to uzskata par klaunu okeānā. Tomēr beisbola stadionā šī zivs neiederas, pie tam skatītāji šo zivi nemaz neesot iemīlējuši.

Zibens saspertais bizons

Foto: AFP/Scanpix

NBA komandai Oklahomsitijas "Thunder" ilgāku laiku neizdevās atrast piemērotu talismanu. Tomēr šīs komandas pilsētas tuvumā bizonam iespēra zibens, un tā kā zibens ir saistīts ar pērkonu (Thunder), kluba vadībai bija ideja par talismanu. Tomēr tā paskats sanāca savāds un šausminošs.

Olimpisko spēļu vienači


Foto: AFP/Scanpix

Londonas olimpiskajās spēlēs talismans bija dīvaina paskata vienači - Venloks un Mendevila. Lai arī talismanu dizains ir saistīts ar olimpisko spēļu vēsturi, tomēr jāatzīst, ka tie izskatās kā citplanētieši.

Stenfordas koks

Foto: AFP/Scanpix

Stenfordas Universitātes talismans ir Stenfordas koks. Tas ir saistīts ar universitātes vēsturi, taču vienai no ASV prestižākajām augstskolām šāda talismana ideja šķiet nepiemērota un briesmīga.

Vinipegas trakais alnis

Foto: AFP/Scanpix

NHL komandai Vinipegas "Jets" talismans ir alnis. Fakts, ka tas ir alnis varbūt nebūtu tik savāds, bet viņa trakās acis ir tās, kas biedē.

Agresīvais vanags


Foto: AFP/Scanpix

NBA komandas Atlantas "Hawks" komandas talismans it kā nav pārāk oriģināls - vanags, bet tas ir izveidots ļoti agresīvā paskatā. Šis vanags izskatās pēc komiksu ļaunā varoņa, jo tam ir ļaunas acis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!