Foto: AP/Scanpix

Amerikas Futbola līgas (NFL) Jaunanglijas "Partiots" spēlētājs Ārons Ernandess atzīts par vainīgu pirmās pakāpes slepkavībā saistībā ar pusprofesionālā amerikāņu futbolista Odina Loida nāvi, ziņo BBC.

Masačūsetsas tiesas lēmums tika paziņots televīzijas tiešraidē. Apsūdzība pirmās pakāpes slepkavībā paredz mūža ieslodzījumu bez iespējām tikt apžēlotam.

Ernadess tika arestēts 2013.gadā un apsūdzēts Odina Loida slepkavībā. Loids, kurš satikās ar Ernadesa līgavas māsu, tika atrasts miris industriālajā parkā netālu no "Patriots" spēlētāja mājas ar sešām šautām brūcēm. Ernandesam neesot patikuši cilvēki, ar ko Odins sagājies.

Aresta brīdī Ernandesam bija spēkā līgums par 41 miljonu dolāru, kas tika anulēts pēc viņa aresta 2013.gada 26.jūnijā, kad garāmskrienošs jaunietis deviņas dienas pēc slepkavības atrada Odina līķi, vēsta aģentūra "Reuters".

Izmeklēšanas laikā tika nopratināti vairāk kā 130 liecinieki, kas apstiprināja, ka Ernandess regulāri lietojis marihuānu un citus stimulantus, viņam piederējuši ieroči un brīžiem viņš uzvedies "paranoidāli", nenovērtējot to, ko draugi darījuši viņa labā.

Nopratināto vidū bija arī "Patriots" īpašnieks Roberts Krafts, kurš liecināja, ka Ernadess viņam esot teicis, ka esot nevainīgs un slepkavības izdarīšanas laikā atradies naktsklubā. Sportista advokāti savukārt norāda, ka Ernandess bijis tikai aculiecinieks Loida slepkavībai.

"Viņš bija 23 gadus vecs jaunietis, kurš bija liecinieks šausminošai slepkavībai, ko izdarīja kāds, ko viņš pazina," saka aizstāvības pārstāvis Džeimss Sultans. "Viņš patiešām nezināja, ko darīt."

Policijai tā arī neizdevās atrast 45. kalibra "Glock" pistoli, ar kuru bija nogalināts Loids.

Šā gada sākumā Ernandess Bostonā tika apsūdzēts vēl vienā slepkavībā - viņš nāvējoši sašāva divus Zaļā raga salu izlases spēlētājus, kad viens no viņiem pie naktskluba nejauši uzlēja futbolistam dzērienu. Tiesnesis, kas vadīja Loida lietu, par šo tiesu nebija informēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!