Ceturtdien atlūgumu uzrakstījis Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses sekretārs Krišjānis Kļaviņš, apstiprināja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.
"Viņš pats uzrakstīja atlūgumu, mēs neiebildām," sacīja LFF ģenerālsekretārs.

"Vakar ar viņu mums bija saruna," atklāja Mežeckis, norādot, ka runāts par ceturtdien atklātībā nākušo skandālu par Latvijas futbola spēļu ietekmēšanu. "Šādā situācijā viņš kā labāko izeju ir atradis atkāpšanos no amata."

Kā jau ziņots, LFF prezidents Guntis Indriksons atklājis, ka Latvijas futbola čempionātā notiek spēļu ietekmēšana un aizdomās tiek turēti futbolam tuvi cilvēki. Kā vēsta laikraksts "Neatkarīgā", pēc Indriksona teiktā, pašlaik notiek izmeklēšana un ir "jau savākta iespaidīga faktu mape, un tiek domāts, kā sodīt vainīgos".

Netieši "Neatkarīgā" norāda, ka vieni no spēļu ietekmētājiem ir bukmeikeru kantori. Vēl pirms dažiem gadiem nebija iespējams likt likmes uz Latvijas futbola čempionāta spēlēm, taču tagad šo pakalpojumu piedāvā ne tikai Latvijas bukmeikeru kantori, bet arī ārvalstu totalizatoru firmas.

Kā viens no aktīvākajiem totalizatoru spēlētājiem ir LFF preses sekretārs Krišjānis Kļaviņš, kurš gan laikrakstam noliedza jebkādu saistību ar spēļu ietekmēšanu. "Tas ir pilnīgs absurds," komentējis Kļaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!