2016.gada vasaras olimpisko spēļu norises pilsētā Riodežaneiro ir nonākuši olimpiskie apļi, kas rotāja Ņūkāslas tiltu Londonas Olimpiādes laikā, vēsta spēļu mājas lapa.

Četras tonnas smagais, 25 metrus platais un 12 metrus augstais olimpisko spēļu simbols novietots Madureiras parkā Riodežaneiro, kur Olimpiādes laikā tiks izvietots viens no trim lielajiem televīzijas ekrāniem, kurā skatītāji varēs vērot olimpiskās sacensības.

2012.gada Londonas olimpisko spēļu laikā šie olimpiskie apļi atradās uz Tines tilta, centrālā tūrisma objekta Ņūkāslā, kur tika aizvadītas vairākas olimpiskā futbola turnīra spēles, un Lielbritānija šo simbolu ir novēlējusi nākamās Olimpiādes saimniekiem.

Apļi uz Brazīliju izceļoja šā gada janvārī un ceļā pavadīja 20 dienas. Pēc ierašanās Rio tos pieremontēja un uzstādīja Madureiras parkā, kur tie palika apklāti līdz oficiālajai atklāšanas ceremonijai.

"Olimpiskās spēles tiek veltītas visiem "Cariocas" (Riodežaneiro iedzīvotāji)," instalācijas atklāšanas ceremonijā teica pilsētas mērs Eduardu Paešs. "Svarīgi, lai katrs justos piederīgs tai kustībai, kas pārveido Riodežaneiro [par olimpisko pilsētu]. Madureira ir Rio piepilsētu sirds, mūsu patiesās identitātes šūpulis. Parks atrodas nabadzīgākajos rajonos, ko spēles ietekmēs visvairāk."

"Šis ir draudzības žests, kas apvieno divus cilvēkus, kas citādi nekad netiktos, bet tagam mums ir kaut kas kopīgs," teica Ņūkāslas pilsētas padomes vadītājs Niks Forbss. "Ņūkāsla un Rio ir pilsētas, kas ciena sportu, un olimpiskās spēles tās ir apvienojušas."

Madureira parks, kas tiek uzskatīts par sambas dzimteni, ir trešais lielākais Riodežaneiro, tas aizņem 93 tūkstošus kvadrātmetru lielu platību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!