Foto: EPA/Scanpix/LETA
Norvēģijas handbolisti sestdien izcīnīja Eiropas čempionāta bronzu, bet piektā vieta tika Vācijai.

Cīņā par trešo vietu Eiropas čempionātā Norvēģija ar 28:20 (12:9) apspēlēja Slovēnijas valstsvienību.

Uzvarētājiem septiņus vārtus guva Magnuss Juendāls, pieci vārti Kristiana Bjērnsena kontā, bet slovēņiem piecus vārtus sameta Deans Bombačs.

Spēlē par piekto vietu Stokholmā Vācija ar 29:27 (14:13) pieveica Portugāli.

Vācijai sešus vārtus guva Jūliuss Kīns un četrus - Johanness Golla, bet Portugāles valstsvienībā pa četriem vārtiem Žoao Migelam Ferašam un Aleksim Boržem.

Jau ziņots, ka pusfinālā Horvātija pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 23:23 ar Norvēģiju, bet pagarinājumā uzvarēja ar 29:28. Otrā pusfinālā Spānija ar 34:32 guva virsroku pār Slovēniju. Svētdien Horvātija un Spānija noskaidros 2020.gada Eiropas čempionus.

Spānijas handbolisti spēlēs savā trešajā finālā pēc kārtas un lūkos nosargāt aizpērn izcīnīto čempionu titulu. Spāņi bez 2018.gada titula četrreiz izcīnījušu sudrabu un divas reizes - bronzu.

Tikmēr Horvātija finālā spēlēs pēc desmit gadu pārtraukuma un titula mačā piedalīsies otro reizi vēsturē, cenšoties tikt pie sava pirmā titula. Horvāti ir divkārtēji vicečempioni un trīskārtēji bronzas medaļu laureāti.

Latvijas izlase savu vēsturē pirmo Eiropas čempionātu noslēdza ar trim neveiksmēm. Pirmajā cīņā ar 22:33 piekāpās Spānijai, otrajā duelī ar 24:32 zaudēts vēl vienai debitantei Nīderlandei, bet turnīra pēdējā mačā latvieši atzīstami cīnījās ar spēcīgo Vāciju, kapitulējot ar 27:28.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies līdz svētdienai, un tajā pirmo reizi spēlē kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Titula cīņas norisinās Stokholmā, bet vēl mači notika Malmē, Gēteborgā (abas - Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas - Austrija) un Tronheimā (Norvēģija).

Eiropas čempionātā 24 komandas ir sadalītas sešās apakšgrupas pa četrām izlasēm katrā. Pēc priekšsacīkstēm pamatturnīram kvalificējās katru apakšgrupu divas labākās komandas, kas pēc tam divās grupās, pa sešām valstsvienībām katrā, tika noskaidrotas četras pusfinālistes.

Finālturnīrā uzvarējusī komanda nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Eiropas vietu Olimpiādē jau nodrošinājusi pērnā gada pasaules čempione Dānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!