Par Eiropas čempionvienību handbolā sievietēm svētdien kļuva Norvēģijas izlase, kas finālā spraigā cīņā ar 27:25 (12:15) pārspēja Dānijas valstsvienību.

Norvēģietes ir titulētākās handbolistes Eiropā, par čempionēm kļūstot otro reizi pēc kārtas un devīto summā.

Mača lielāko daļu vadībā atradās dānietes, bet Norvēģija vadību pirmo reizi ieguva vien 53.minutē, panākot 24:23. Līdz mača to veiksmīgi izdevās nosargāt. Uzvarētājām rezultatīvāka ar astoņiem gūtiem vārtiem bija Nora Merka, kamēr Dānijas izlases rindās Luīze Burgorda izcēlās ar sešiem precīziem raidījumiem.

Cīņā par bronzas medaļām Melnkalnes izlase negaidīti ar 27:25 (13:12, 9:10) pārspēja olimpiskās čempiones francūzietes.

Melnkalnes handbolistes līdz šim Eiropas čempionātos tikai reizi bija tikušas pie godalgām, kad 2012.gadā sensacionāli tika pie zelta.

Uzvarētāju rindās pa sešiem vārtiem guva Jovanka Radičeviča un Djurdjina Jaukoviča, bet Francijas izlases rindās pa četriem vārtiem savā kontā ierakstīja Estelle Nze Minko un Lūsija Granjē.

Norvēģijas handbolistes līdz ar triumfu Eiropas čempionātā garantēja sev vietu 2024.gada olimpiskajās spēlēs, savukārt dalību 2023.gada pasaules čempionātā sev nodrošināja arī pārējās medaļnieces, kā arī Francija, Francija, Zviedrija un Nīderlande.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!