Trešdien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) telpās pēc LOK Izpildkomitejas sēdes LOK ģenerālsekretārs Aldonis Vrubļevskis nosauca tos 45 Latvijas sportistus, kuri startēs Sidnejas olimpiskajās spēlēs.
Kā preses konferencē pavēstīja Latvijas delegācijas vadītājs Einārs Fogelis, viņa vietnieks Andris Konrāds, kas jau ieradies Austrālijā, tuvākajās stundās dosies uz Sidnejas Olimpisko spēļu rīcības komiteju, lai pieteiktu Latvijas sportistus startam.

LOK nosauktais komandas sastāvs ir galīgs, un tikai teorētiski pastāv iespēja, ka vēl kāds vieglatlēts varētu līdz olimpisko spēļu sākumam izpildīt nepieciešamos normatīvus. Ja kas tāds tomēr notiktu, komandas sastāvs kļūtu skaitliski lielāks, teica LOK prezidents.

Savu viedokli par komandas karognesēju izteica LOK prezidents Vilnis Baltiņš. "Jāizmanto iespēja, lai pasaulē lielākā televīzijas auditorija ilgāk redzētu mūsu komandu, un, ja karognesējs var to veicināt, tad mums tas jāizmanto, lai veicinātu Latvijas atpazīstamību. Aicinu šo kritēriju atzīt par galveno, un, manuprāt, īstā kandidatūra būtu Voldemārs Lūsis, teica Baltiņš, norādot uz šķēpa metēja saistību ar leģendāro Latvijas sportistu Jāni Lūsi.

Runājot par spēcīgāko Latvijas riteņbraucēju Romanu Vainšteinu, kas no iespējas startēt Sidnejā atteicās, Baltiņš norādīja, ka LOK izpildkomitejā balsojumā vadījās no sporta veidu federāciju saņemtajiem pieteikumiem.

Kopā Latvijas delegācijā Sidnejā būs 79 personas. No Latvijas valsts amatpersonām uz Sidneju gatavojas doties izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns.

Latvijas olimpiskajā komandā iekļauti:

Vieglatlētika (17): Staņislavs Olijars, Aigars Fadejevs, Jeļena Prokopčuka, Ēriks Rags, Valentīna Gotovska, Anita Liepiņa, Voldemārs Lūsis, Līga Kļaviņa, Modris Liepiņš, Viktors Lācis, Jolanta Dukure, Uģis Brūvelis, Māris Putenis, Irina Latve, Irēna Žauna, Inga Kožarenoka, Anita Trumpe

Riteņbraukšana (9): Ainārs Ķiksis, Viesturs Bērziņš, Ivo Lakučs, Gvido Miezis (visi trekisti), Raivis Belohvoščiks, Arvis Piziks, Andris Naudužs, Dainis Ozols, Andris Reiss

Peldēšana (4): Valērijs Kalmikovs, Margarita Kalmikova, Agnese Ozoliņa, Artūrs Jakovļevs

Svarcelšana (3): Viktors Šcerbatihs, Raimonds Bergmanis, Sergejs Lazovskis

Burāšana (2): Vita Matīse, Žaklīna Litauniece

Modernā pieccīņa (2): Deniss Čerkovskis, Jeļena Rubļevska

Šaušana (2): Boriss Timofejevs, Afanasijs Kuzmins

Airēšana (1): Andris Reinholds

Brīvā cīņa (1): Igors Samušonoks

Džudo (1): Vsevolods Zeļonijs

Kanoe (1): Jefimijs Klementjevs

Paukošana (1): Jūlija Vansoviča

Vingrošana (1): Igors Vihrovs

Sidnejas olimpiskās spēles risināsies no 15. septembra līdz 1. oktobrim. Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs Sidnejā būs Einārs Fogelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!